Annons:

Sök

Annons:

Pumpen tillfreds med nytt upplägg och fullspäckat program – här är beskedet om logen

Fröken Snusk drog storpublik till Pumpen i november. Mycket talar för att det blir fler konserter med god publiktillströmning på Pumpen i närtid och i vår. Foto: Stefan Härnström

Pumpen tillfreds med nytt upplägg och fullspäckat program – här är beskedet om logen

Pumpens nya upplägg och varierade program med danser och konserter har fallit väl ut. Det är ett gäng riktiga publikmagneter som kommer till Södra Vi under närmaste halvåret.  
– Vi har haft bra program tidigare, men jag tror att vårprogrammet är bland det bästa vi har satt ihop, säger Lena Josefsson på Pumpen i Södra Vi. 

Annons:

Tittar man på det som händer i närtid återvänder Sofie Svensson & Dom Där till Pumpen för en ny konsert på lördag.

– De har varit hos oss vid flera tillfällen och är i ropet. De brukar dra mycket folk, framför allt en lite äldre publik, säger Lena Josefsson. 

Precis som i fjol håller Elov & Beny i juldagskonserten.

– Det är en hemvändarfest och vi hade dem hos oss förra juldagen också. Det blev fullsatt då och vi gör oss förberedda på att det blir något liknande nu. Det är kul när det kommer så mycket folk. 

Fullspäckad vårprogram

Vårprogrammet är fullspäckat med både danser och konserter. Drängarna kommer på trettondagsafton, Björn Rosenström i början av mars, dansbandet Black Jack helgen därpå, Wilmer X i april och Albatroaz på valborgsmässoafton. 

– Björn Rosenström och Wilmer X är två konserter som sticker ut. Vi har haft bra program tidigare, men jag tror att vårprogrammet är bland det bästa vi har satt ihop. Vi ligger på tre danser och fyller upp med konserter. 

Pumpen väljer numera att satsa på färre danser och fler konsertspelningar. Lena Josefsson förklarar vad som ligger bakom beslutet. 

– Det koncept som har varit på Pumpen i alla år är danser och öppen pub med coverband. Vi märker efter pandemin att det blir sämre med dans- och pubpublik och då är vi tvungna att göra förändringar. Många ungdomar vill gå på konsert istället för att gå och lyssna på ett coverband. Vi har fått följa med på vad önskemålet är och har möjlighet att arrangera stora konserter, likt Björn Rosenström, Wilmer X och Fröken Snusk, för att vi har en så pass stor lokal.

Hon berättar Pumpen aldrig fyller lokalen mot vad de har tillstånd till (1 585 gäster). 

– Vi vill att det ska vara rimligt att vistas i lokalerna och gästerna ska trivas. Vi kan ta in fler gäster än vad vi gör, men det gör vi aldrig. Vi kan tycka att det blir fullt runt 1 300, men vi kan också tycka att det blir fullt runt 1 000. Det beror på vad det är för band man har och vad det är för publik som kommer och man kan inte trycka in hur mycket folk som helst.

Örsåsa Loge kommer inte tillbaka 2024

En konsert som blev ett publikmässigt misslyckande var Panetoz i augusti. 

– Det var inte alls mycket folk då och jag vet inte om vi öppnade upp för tidigt. Vi brukar inte öppna förrän september, men nu öppnade vi i augusti eftersom vi hade slagit igen Örsåsa Loge. 

Gullringen Nöje AB, som driver både Pumpen och Örsåsa Loge, arrangerade inga danser eller konserter på Örsåsa Loge i somras. Det blir inget nästa sommar heller. 

– Vi la ner Örsåsa Loge i år på grund av att det var för lite publik och kommer inte tillbaka sommaren 2024. 

På Pumpen går det både att tidigarelägga och förlänga säsongen. 

– Som det ser just nu har vi ingenting i juni och juli. Det är så stor konkurrens under sommaren med alla stora konserter och det är svårt att konkurrera med det. 

Därför är puben stängd vid danserna

Lena Josefsson är tillfreds med beslutet att Gullringen Nöje har flyttat över all verksamhet till Pumpen. 

– Pumpen är väldigt populärt och har blivit väldigt populärt bland ungdomar. För tio år sedan var det ett annat folk som gick ut och jag vet inte var de har tagit vägen nu. Vi vill att Pumpen ska vara ett ställe för alla. Förr besökte man Pumpen för att dansa, besöka puben och ha ett möte där. Den publiken finns inte i dag. 

Hela stället håller öppet i samband med konsertspelningarna, men puben har varit stängd vid senaste årens danser. 

– Puben kommer vara stängd vid två av tre danser i vår. När vi har Black Jack kommer hela stället vara öppet och vi vill komma tillbaka dit med att hålla puben öppen när vi har dans och då gäller det att folk går dit. Vårt önskemål är att vi ska kunna arrangera dans och hålla puben samtidigt och att vi ska kunna varva med rena konserter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: