Annons:

Sök

Annons:

  • Band med koppling till fjäril först ut i konsertsatsningen på Näs

    Elias Sjöwall, Julia Sandberg och Siri Wallentén uppträdde på Astrid Lindgrens Näs i fredags. Foto: Stefan Härnström

  • Band med koppling till fjäril först ut i konsertsatsningen på Näs

    Foto: Stefan Härnström

Band med koppling till fjäril först ut i konsertsatsningen på Näs

Det blir under några veckor både uppträdanden och kvällsmiddag på Astrid Lindgrens Näs under temat "Sommarkväll i Apellunden". Första akten ut var vispopduon IMAGO som tonsatt dikter av Karin Boye och Pär Lagerkvist. Siri Wallentén och Julia Sandberg, förstärkta med Elias Sjöwall på gitarr, tog med Näsbesökarna på en visresa i två delar på fredagskvällen. 

Annons:

Den första halvan av uppträdandet var till stor del ägnad åt sångerna runt Karin Boyes texter och de framförde under den andra halvan sånger med Pär Lagerkvists texter.

Instrumenten de använder består bland annat av gitarr, tvärflöjt, piano och banjo. Under pausen passade Dagens Vimmerby på att göra en intervju med gruppen. Hur kom de då fram till namnet IMAGO?

 – Vi googlade på insekter och namnet har egentligen ingenting med oss att göra. Vi tyckte det var ett fint namn och det betyder slutstadiet av en fjäril. Larv, puppa och imago. Jag vet inte om vi relaterar till den innebörden, men vi tyckte det var ett fint namn, säger Julia Sandberg.

Nya projekt på gång

Gruppens historia började som en trio i Piteå 2017. Sedan en tid tillbaka är de en duo och hade med sig Elias Sjöwall till Astrid Lindgrens Näs. När de ska beskriva sin musik och texterna de använder kommer ett snabbt svar:

– Jag skulle kalla det aukustisk pop med visa och folkmusikinfluenser, säger Julia Sandberg.

– Vi har tonsatt texter av Karin Boye och Pär Lagerkvist, tillägger Siri.

Duon berättar att nästa projekt är att använda Barbara Voors skönlitterära roman "Älskade du" som grund om "väldigt passionerad kärlek". Med romanen som källa kommer det att bli en EP. Fyra låtar därifrån är inspelade, varav två framfördes på Näs. En plats som de uppskattade att uppträda på och som de faktiskt har personliga band till:

 – Vi går tillbaka sedan gammalt med Alice (Hartvig, programansvarig på Astrid Lindgrens Näs). Vi har till och med bott ihop i ett kollektiv som hette "Hallongrottan", skrattar de.

LÄS ÄVEN: Sommarens stora konsertsatsning på Astrid Lindgrens Näs.

Stefan Härnström

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: