Annons:

Sök

Annons:

Vännerna förenas i nytt musikprojekt – premiären blev slutsåld

Vännerna Patric Engqvist och Åke Hammarskjöld förenas i ett nytt musikprojekt. Foto: Bertil Andersson/pressbild

Vännerna förenas i nytt musikprojekt – premiären blev slutsåld

De lokalt välkända och flitigt anlitade musikerna Åke Hammarskjöld och Patric Engqvist slår sina påsar samman i ett nytt musikprojekt.
– Exakt vart det tar vägen vet vi inte, säger Engqvist.

Annons:

Två goda vänner som är välkända musiker med vana att underhålla och arrangera – Patric Engqvist som frontfigur i Lifvens och Åke i nedlagda Rayday. Båda är och har dessutom varit med i många andra projekt. Nu förenas de i det nya musikprojektet Hammarskjöld & Engqvist.

– Vi har spelat ihop tidigare och gästat varandras olika projekt, men nu gör vi ett gemensamt projekt. Exakt vart det tar vägen vet vi inte, men vi trivs med att jobba ihop och har väldigt kul tillsammans, säger Engqvist.

– Vi kommer ha ett kompband men sedan ta in olika gäster beroende på sammanhang, fortsätter Hammarskjöld.

Premiären sålde slut

I kompbandet finns ännu fler välkända ansikten för publiken i Viimmerby- och Hultsfredstrakten;  Henrik Åberg, Bert Olausson och Nicklas Jaldefeldt. Som gäster i kommande spelning är Alice Hartvig på sång och Fredrik Söderlund på saxofon.

– Oj så begåvade, vi är så glada att få ha med dessa musiker och vänner, säger Hammarskjöld.

Vad är det som väntar för det nya musikprojektet?

– Det vi ska göra nu först är kyrkokonserter. Kyrkan är en fin lokal och en väldigt bra konsertlokal som vi trivs i, men vi kommer spela i helt andra sammanhang också, berättar Åke Hammarskjöld.

– Vi spelar låtar av andra artister som vi tycker om och väljer låtlista lite efter gäster och tillfälle. Det kan bli egna låtar framöver, men lite hemligheter får vi ha kvar, säger han.

Den första spelningen blev succé med en fullsatt kyrka i Kristdala. Inom kort släpps biljetter till nästa konsert, som hålls i Tuna kyrka den 23 november.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: