Annons:

Sök

Annons:

Hotellet laddar för fullspäckad sommar – kan bli livemusik 40 kvällar i rad

Det blir en fullspäckad musiksommar på Putte Svensson Sahlins Hotell Hulingen även 2021. Foto: Ossian Mathiasson

Hotellet laddar för fullspäckad sommar – kan bli livemusik 40 kvällar i rad

För femte sommaren i rad blir det livemusik varje kväll på Hotell Hulingen i Hultsfred. Det fullspäckade programmet sträcker sig för stunden över 36 kvällar i rad. 
– Det är helt fantastiskt att vi får möjligheten att arrangera musik, säger Putte Svensson Sahlin. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Musikhotellet i Hultsfred har inte kunnat arrangera några livespelningar på grund av coronapandemin. De lättade restriktionerna från och med den 1 juni gör det möjligt för Jenny och Putte Svensson Sahlin, som driver Hotell Hulingen, att satsa på livespelningar i puben i sommar. 

– Det är väldigt roligt och ett steg i rätt riktning. Det gör att man mår lite bättre. Det blir samma upplägg som förra sommaren med spelningar i puben, fyra personer i varje sällskap, en meter mellan sällskapen och totalt 40 personer. Det blir två sittningar per kväll, klockan 18 och 20, och varje artist har i regel spelningar två kvällar i rad. Då kan totalt 160 personer lyssna till artisten sett över de fyra tillfällena, säger Putte Svensson Sahlin. 

Konserter 40 kvällar i rad?

Det blir livekonserter varje kväll från 1 juli till början av augusti. Som det ser ut just nu blir det musik 36 kvällar i rad. Det blir frivillig entré, vilket betyder att publiken kan ge artisten en frivillig summa pengar direkt på plats.

– Det kan nästan bli livemusik 40 kvällar i rad. Jag håller på att boka in en livespelning till 6–7 augusti och det kan bli något ytterligare i augusti. Det är helt fantastiskt att arrangera musik, så jäkla roligt. Det tycker artisterna också med tanke på att de får träffa sin publik.

Vilken artist ser du lite extra fram emot att få höra på hotellet i sommar?

– Hultsfredsbon Anders Tuvesson spelar ofta för sig själv och har inte uppträtt live tidigare. Det är redan utsålt till hans två spelningar i juli. Sedan kommer komikern Björn Gustafssons bror Oscar till oss i slutet av juli. Det är en blandad repertoar. Jag försöker jobba med det lokala och regionala musiklivet och ge dem spelningar.

Fakta

Sommarens program på Hotell Hulingen: 

1-2 juli Välbehagsorkestern, 3-4 juli Johanna Wright, 5-6 juli Saga Björling, 7-8 juli Hurley and the Blue Dots, 9-10 juli DUÅ, 11-12 juli The Indigo Echoes, 13-14 juli Tre Vise, 15-16 juli Ida Gratte, 17-18 juli Among Kings and Queens, 19-20 juli Dave Rosewood, 21 juli Anders Tuvesson, 22 juli Dolly Dots, 23-24 juli Hultsfreds Kontrollslakteri, 25-26 juli Kalle Sellbrink, 27-28 juli Per Backstad, 29-30 juli Oscar Gustafsson, 31 juli-1 augusti Erik Rengren & Hugo Lundström, 2-3 augusti Mollie Minott och 4-5 augusti Kalle Trio.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: