Annons:

Sök

Annons:

Mindre pengar till nämnden – ser ut att gå mot nollresultat

BUN ser ut att gå mot nollresultat. Foto: MostPhotos

Mindre pengar till nämnden – ser ut att gå mot nollresultat

Länge har barn- och utbildningsnämndens ekonomi varit ett sorgebarn. Efter den senaste budgetuppföljningen ser nämnden ut att vara på väg mot ett nollresultat.

Annons:

Siffrorna pekar efter 31 juli på att barn- och utbildningsnämnden ska klara att hålla budget.

– Det är fortfarande ett nolläge och nu börjar jag tro på det. Siffrorna pekar mot det och jag hoppas att det blir så, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson (C). 

Vuxenutbildningen sticker ut negativt. 

– Statsbidragen har minskat och där kommer vi bli tvungna att tillföra mer pengar. 

Inför 2022 kommer barn- och utbildningsnämnden få ett svårare läge ekonomiskt. Den nya demografimodellen ska börja användas i kommunen och det kommer ge nämnden en minskad ram på 1,1 miljoner kronor. Färre barn inom både skolan och förskolan är orsaken.

– Vi har diskuterat en del budget och hur vi ska kunna fördela de pengar vi har, men vi tar ett beslut om det först senare i höst. Vi har färre elever och det är en minskning med barn i förskolan. Förvaltningen har fått i uppdrag att räkna fram en elevpeng och elevpengen per barn kommer förhoppningsvis inte sjunka, men för enskilda förskolor kan det bli så. Det är inom förskolan vi ska hitta pengarna, men det kanske räcker att behålla elevpengen på samma nivå och ändå klara budgeten. Att det ser ut att bli ett nollresultat i år är ju förstås betydligt bättre än om vi hade ett stort minus i prognosen. Det finns behov av pengar i många verksamheter. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: