Annons:

Sök

Annons:

Förtidsröstningen inför kyrkovalet är igång. Foto: MostPhotos

Förtidsröstningen är igång – här kan du rösta i Vimmerby och Hultsfred

Kyrkovalet är den 19 september i år. Men redan på måndagen tjuvstartade röstningen. I både Vimmerby pastorat, Södra Vi-Djursdala församling och Aspelands pastorat går det att förtidsrösta.

Annons:

Det är valår inom Svenska kyrkan. Den 19 september är det dags för kyrkoval och redan från och med i dag, 6 september, finns möjligheten att förtidsrösta. 

I Vimmerby pastorat går det att förtidsrösta i församlingshemmet i Vimmerby mellan 6 och 18 september. Tiderna varierar. I Vimmerby kommer även förtidsröstning ske på Granen, Vimarhaga, Borghaga, Frödala och Solgläntan. 

– Med förtidsröstning kan du undvika trängsel i vallokalerna, det är positivt ur pandemihänseende och något som vi lyft i kommunikationen inför årets val, säger Anki Bondesson, kyrkovalledare inom Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

I Södra Vi-Djursdala församling, som är ett eget pastorat, går det att förtidsrösta i Södra Vi församlingshem fram till valdagen. Även där varierar tiderna. 

I Aspelands pastorat går det att förtidsrösta på flera platser. Röstningslokalerna är Hultsfreds kyrka, Kyrkans hus i Målilla, församlingshemmet i Mörlunda och församlingshemmet i Virserum. Även här varierar tiderna.

"Tänk på att ta med ditt röstkort och giltig legitimation", meddelar Svenska kyrkan. För att rösta krävs att man är folkbokförd i Sverige, medlem i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: