Annons:

Sök

Annons:

Bästa sjukhuset i hela landet –

Landstingsmajoriteten kan verkligen glädjas åt resultaten i Dagens Medicins ranking. På bilden syns Jessica Rydell (MP), Lena Segerberg (S), Anders Henriksson (S), Linda Fleetwood (V) och Peter Högberg (S).

Bästa sjukhuset i hela landet – "Fantastiskt roligt"

Västerviks och Oskarshamns sjukhus är Sveriges bästa sjukhus enligt tidningen Dagens Medicin. Något som förstås gör medarbetare och politiker glada. – Det här känns fantastiskt roligt, säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons:

Den ansedda tidningen Dagens Medicin rankar årligen landets sjukhus. 

För Kalmar län blev det storslam. 

Västerviks sjukhus är bäst i sin kategori, Oskarshamns sjukhus är bäst i sin kategori – och länssjukhuset i Kalmar hamnar på fjärde plats i sin kategori.

– Det här känns fantastiskt roligt. Jag vill rikta allt strålkastarljus på medarbetarna som gör ett enastående arbete. Det här är deras förtjänst, säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Det här är femte året i rad som Dagens Medicin rangordnar de olika sjkhusen i Sverige. Kategorierna är universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus. För att ranka sjukhusen har tidningen jämfört ett stort antal olika parametrar och mått som hämtas ur officiell statistik från bland annat kvalitetsregister, nationella patientenkäter och väntetidsregister.

– Undersökningen visar att hälso- och sjukvården håller en hög kvalitet i Kalmar län. För invånarna i Kalmar län är den här undersökningen därför viktig. Man kan vara trygg med den verksamhet som vi bedriver och ansvarar för, säger Linda Fleetwood (V), landstingsråd.

"Bevis på att det fungerar"

Oskarshamn har rankats etta flera gånger tidigare och i år är det framför allt sjukhusets arbete för att förbättra strokevården som premieras. 

Västervik belönas för sin jämna, höga medicinska kvalitet och topplaceringar för tillgänglighet, överbeläggningar och trycksår. 

– Det här är ett viktigt bevis på att landstingets kvalitetsarbete verkligen fungerar. Annars hade vi aldrig haft sådana här fina placeringar. Nu måste vi fortsätta arbeta med vårt systematiska förbättringsarbete där våra medarbetare är delaktiga och drivande, säger Jessica Rydell (MP), landstingsråd.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: