Annons:

Sök

Annons:

Så stort miljonunderskott blev det för BUN

Det blir nästan sex miljoner kronor i underskott för barn- och utbildningsnämnden 2016.

Så stort miljonunderskott blev det för BUN

Bättre än delårsbokslutet. Men barn- och utbildningsnämnden missar ändå budget med 5,9 miljoner kronor 2016. – Det är ungefär vad vi har sagt hela tiden, säger Peter Karlsson (C).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sparbetinget för 2016 var sex miljoner kronor på barn- och utbildningsnämnden. 

Och det blev nästan exakt sex miljoner som barn- och utbildningsnämnden missade budget med 2016. 

– Det är ett preliminärt bokslut och det är väl ungefär vad vi har sagt hela tiden. Vi har haft koll på siffrorna och vetat om det. Vi sade tidigt att vi skulle gå back, säger Peter Karlsson (C), oppositionssamordnare i BUN.

Delårsbokslutet visade ett minus på 6,3 miljoner kronor. I juni såg det ännu värre ut, men BUN har också fått 2,5 miljoner kronor från socialnämnden under året. 

– Vi har lite pengar på ingång och kanske kan det landa på 5,5 miljoner back, säger Kjell Alexandersson (M), vice ordförande i nämnden. 

Förskolan går minus

Fortfarande är det förskolan som är den enskilt största minusposten Förskolan gjorde ett underskott på 4,6 miljoner kronor.

– Förskolan sticker ut och vi har inte fått täckning för lokalkostnader och volymökningen i förskolan. Det är en ökning på särskolan, det handlar om fler elever och det krävs mer pengar. Vi ligger minus på det som rör interkommunala ersättningar, det som gäller ersättning för elever som väljer att gå på annat gymnasium, säger nämndens ordförande, Lis Astrid Andersson (S). 

"Ser bättre ut"

Inför det år som precis har påbörjats ser det bättre ut, enligt trion. 

– Vi har fått ett tillskott för 2017 och vi hoppas att vi kan hålla vår budget. Det ser klart bättre ut, säger Karlsson (C). 

Fortfarande är det förskolan som oroar. 

– Vi ska heller inte sticka under stol med att grundskolan har att fajtas med, det är läromedel som är urgamla och så vidare. Det är en oro, men i första hand är det ju förskolan det handlar om. Samtidigt är det ju bra att vi ökar i antalet barn, det ger intäkter till kommunen, men vi behöver få täckning för fler barn, säger Andersson (S). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: