Annons:

Sök

Annons:

Hultsfreds kommun kan få knappt 4,2 miljoner kronor. Foto: MostPhotos

Miljonregn till fem utvalda kommuner i länet – om S får igenom sin budget

Fem kommuner i Kalmar län får dela på närmare 20 miljoner kronor. Detta om den socialdemokratiska budgeten går igenom i riksdagen i höst. Bland annat får Hultsfreds kommun knappt 4,2 miljoner kronor.

Annons:

De fem kommunerna Torsås, Emmaboda, Hultsfred, Nybro och Högsby anses ha särskilda utmaningar och föreslås få dela på närmare 20 miljoner kronor. Det är en del i Sockaldemokraternas budgetförslag och tillskottet föreslås komma årligen fram till 2024.

Totalt omfattar det 300 miljoner i hela landet årligen. 

– Det ges till kommuner som har speciella förutsättningar, ofta sådant som inte går att påverka, men som betyder rejäla ekonomiska utmaningar. Detta gör vi för att det är viktigt att alla medborgare ska känna att man kan få bra service i hela landet, säger Björn Petersson (S), riksdagsledamot från Kalmar län. 

4,2 miljoner till Hultsfred

För länets del skulle det innebära att Torsås kommun får 3,1 miljoner, Emmaboda 3,4 miljoner, Hultsfred 4,2 miljoner och Nybro 5,1 miljoner och Högsby 2,9 miljoner. Pengarna är inte öronmärkta utan kommunerna kan själva fritt disponera miljonerna. 

– Utöver detta så innehåller vårt budgetförslag en palett av landsbygdsatsningar som gör skillnad i vardagen. Det är allt ifrån satsningar på mackar och butiker till satsningar på bredband, företagande, besöksnäring och stöd till ett konkurrenskraftigt och hållbart jordbruk. Bara bra grejer för oss som vill verka och bo på landet, säger Björn Petersson.

En förutsättning är dock att Socialdemokraternas budget får stöd i riksdagen i höst. Björn Petersson menar att de fyra centerpartistiska kommunalråden i Nybro, Emmaboda, Högsby och Hultsfred ska påverka sina partikamrater i riksdagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: