Annons:

Sök

Annons:

Dags för S partikongress –

Nu är det dags för Socialdemokraternas partikongress.

Dags för S partikongress – "Riktigt stort"

Nu är det dags för Socialdemokraternas partikongress. Kongressen pågår mellan 3 och 7 november.
– Det är riktigt stort, säger Dan Nilsson, ombud från Västervik.

Annons:

Det är inte vilken partikongress som helst. Socialdemokraterna ska välja en ny partiordförande och precis allt talar för att Magdalena Andersson kommer bli vald till att efterträda Stefan Löfven. 

– Det är riktigt stort. Inte sedan 1969, när Tage Erlander avgick och Olof Palme valdes, har det skett ett partiordförandebyte i Socialdemokraterna vid en ordinarie partikongress. Att vi dessutom sannolikt väljer den som kommer bli Sveriges första kvinnliga statsminister, det är ju historiskt på ett mycket speciellt vis, säger Dan Nilsson, ombud från Västervik, i ett pressmeddelande.

På onsdagen startar partikongressen och från norra och mellersta länet åker sex ombud. Kongressens tema är lite klassiskt socialdemokratiskt ödmjukt i form av "Vi bygger landet".

– Det är ju så socialdemokratin fungerar både historiskt, i nuet och framåt. Vi har helheten i förslag som bygger landet starkt på alla områden, inte minst på klimatsidan, säger Helen Nilsson, ombud från Vimmerby.

2 000 motioner ska behandlas

Över 2 000 motioner ska behandlas och viktiga områden är ekonomisk politik, arbetsmarknad, välfärdsfrågor, socialförsäkringar och klimatpolitiken.

– Utöver alla bra politiska förslag så ska det så klart bli stort att välja Magdalena Andersson till partiordförande. Jag är ju med i Kommunal och jag tycker även att det ska bli stort att välja vår nuvarande förbundsordförande, Tobias Baudin, till ny partisekreterare, säger Catrin Alfredsson, ombud från Oskarshamn.

Något som varit uppe på tapeten mycket inför kongressen är partistyrelsens förslag om att "stoppa vinstjakten i skolan".

– Ett mycket bra förslag. Skattepengar ska gå till barnen och deras utbildning, inte i aktieägares fickor. Alla barn har rätt till en bra utbildning oavsett vem du är och var du bor, säger Marcus Fridlund, skolpolitiker och ombud från Västervik. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: