Annons:

Sök

Annons:

Helen Nilsson både tror och hoppas att Magdalena Andersson blir ny partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Simon Henriksson

Nilsson (S) om kritiken mot Magdalena Andersson: "Bedömer kvinnor annorlunda"

Socialdemokraterna i Kalmar län nominerar Magdalena Andersson till ny partiledare. Hon var även S i Vimmerbys förstaval.
– Hon är rak, ärlig och står upp för det hon tycker, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Under tisdagen blev det klart att Socialdemokraterna i Kalmar län nominerar Magdalena Andersson till ny partiledare för partiet. Hon var även S i Vimmerbys förstanamn.

– Vi är nöjda. Vi hade sänt in två namn och det var Magdalena Andersson och Lena Hallegren. Det var dessa namn som nominerade och vi var överens i distriktet, säger Helen Nilsson (S).

Varför tror du att Magdalena Andersson är rätt person att leda ert parti?

– Hon är rak, ärlig och står upp för det hon tycker. Hon är påläst och kompetent. Det är det vi går på och där fanns ingen tveksamt.

"Så man ser på kvinnor"

Magdalena Andersson har nu fått stöd av en lång rad distrikt runt om i landet.

– Nu hänger det på om hon säger ja. Hon har inte sagt nej, så det är i stort sett ett ja. Jag tror att det blir hon, säger Nilsson.

Magdalena Andersson har fått utstå viss kritik för sitt sätt av både media och politiska kollegor. I SVT:s program "Politikbyrån" kallas finansministern för "Bulldozer". 

– Jag tror det är bra. Man måste vara stark och trygg för att leda vårt parti och för att bli statsminister. Det upplever jag att hon är. Alla partiledare och statsministrar ställs inför utmaningar. 

Kritiken om kritiken har till viss del handlat om att Magdalena Andersson får den just för att hon är kvinna.

– Det sitter så djupt i oss att man som kvinna ska vara lite mjukare, lite mer följsam och lite gladare. Jag klankar inte ner på folk, men det är så man ser på kvinnor. Går man utanför normen reagerar människor. Jag tror att man bedömer kvinnor lite annorlunda. Vi har haft partiledare som Magdalena Andersson tidigare, man har inte kallat dem för bulldozer. Jag tycker att det är en styrka att vara trygg i sig själv, att vara rak och ärlig, och bolla tillbaka en fråga om den är galet ställd. Såklart måste man vara lyhörd och inlyssnande också, men den förmågan har hon. Hon är som en finansminister ska vara i den roll hon har.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: