Annons:

Sök

Annons:

Nicholson (M) om tillskotten:

Marie Nicholson är glad över att Anneli och Kjell Jakobsson anslutit till Moderaterna som medlemmar. Foto: Simon Henriksson

Nicholson (M) om tillskotten: "Ställt frågan till henne"

Dagens Vimmerby avslöjar i dag att Anneli och Kjell Jakobsson blivit medlemmar i Moderaterna. Partiets Marie Nicholson välkomnar de båda som medlemmar.
– Vi är alltid glada för fler medlemmar, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Veckans största politiska bomb är den att den mycket profilerade ex-sverigedemokraten i Vimmerby kommun, Anneli Jakobsson, blivit medlem i ett annat parti.

Efter vårens turbulens i SD, där både hon och Kjell Jakobsson lämnade partiet som medlemmar, har de båda nu blivit medlemmar i Moderaterna.

– Det stämmer och vi är alltid glada för att få nya medlemmar. Både Anneli och Kjell har blivit hälsade välkomna på samma sätt som vi alltid hälsar nya medlemmar välkomna. Så är det, säger Marie Nicholson, Moderaternas toppnamn i kommunen.

Finns det något intresse från er sida att de ska engagera sig lokalt?

– Vi vill att alla som är medlemmar i Moderaterna ska vara aktiva och jag har ställt frågan till henne om hon är intresserad av våra kampanjer. Är hon det kommer hon naturligtvis få möjlighet att hjälpa till att kampanja för oss.

Hur ser du på eventuella politiska uppdrag, som exempelvis en plats på er lista till fullmäktige?

– Jag ser på Anneli och Kjell som vilka medlemmar som helst. Att de har bakgrund i ett annat parti ska inte väga varken för eller emot. Jag utgår från att de nu är moderater och håller med om vårt partiprogram i stora delar, som vilken annan medlem som helst. Jag ser gärna att de engagerar sig, men de ingår inte i vår grupp just nu. Det gör bara de som har uppdrag för oss och de företräder inte Moderaterna i kommunfullmäktige. De är politiska vildar och är inte med på våra gruppmöten.

"En politiker som har utvecklats"

Anneli Jakobsson säger dock till DV att hon och maken Kjell kommer driva Moderaternas politik lokalt.

– Det känns jättebra. Jag hoppas att fler följer deras exempel och driver vår politik.

"I grund och botten är jag alltid sverigedemokrat. Det går inte ur mig. Mina värderingar försvinner inte för det här", sa Anneli Jakobsson i våras. Hon menar att Moderaterna och Sverigedemokraterna i princip har samma politik. Hur ser du på det?

– Jag tror att det finns ganska stora skillnader, framför allt gällande arbetslinje och bidragssystem. Men man måste inte köpa hela paketetet och de är inte unika med att byta parti. Den rätten har man och det gäller inte bara Sverigedemokraterna och Moderaterna. Därefter är det upp till vem som helst att övertyga nomineringsstämman, men det blir en senare fråga till våren. För att hon eller vem som helst ska kandidera måste man få stöd av stämman.

Hur ser du på de uttalanden som Anneli Jakobsson gjort i vår tidning genom åren?

– Jag tycker att Anneli är en politiker som har utvecklats och det här är saker hon har sagt långt innan hon blev medlem hos oss. Det är ganska länge sedan hon gjorde ett uttalande som var så kontroversiellt nu. Hon har lärt sig och vi håller inte det emot henne. Det handlar om var man står nu och vilken politik man är beredd att driva. Köper hon vår vision om hur vi vill se Vimmerby framåt är vi jätteglada för det.

Är du bekväm med att hon företräder er efter de uttalanden hon har gjort genom åren?

– Jag skulle inte vara bekväm om de uttalandena fortsatte, men det är stämman som avgör det. Jag ska inte föregå det, men säger stämman det så får vi bli bekväma med varandra. Vi får ha de samtalen om det kommer dit. Det här är ganska länge sedan och hon var då väldigt ny i politiken. Jag tycker att hon har utvecklats genom åren.

Är det fler värvningar på gång?

– Vi värvar nya medlemmar hela tiden och har vuxit ganska mycket på sistone. Vi håller på att kontakta våra nya medlemmar och är jätteglada för att vi växer. Ju starkare vi är, desto bättre är det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: