Annons:

Sök

Annons:

Regionen ger 14 miljoner i extrastöd till flygplatsen

Regionen går in med 14 miljoner i extrastöd till flygplatsen. Foto: MostPhotos

Regionen ger 14 miljoner i extrastöd till flygplatsen

Regionen är en av delägarna i Kalmar Öland Airport. Nu går regionen in med ett extra stöd på 14 miljoner kronor.

Annons:

Den pågående pandemin beräknas påverka Kalmar Öland Airports resultat för 2021 negativt. Det handlar om drygt 32 miljoner kronor och 28 av dessa miljoner beräknas vara en direkt påverkan av pandemin.

Passagerarantalet har minskat med 80 procent jämfört med 2019, då covid-19 ännu inte påverkat samhället. Nu går regionen in med ett extra stöd på 14 miljoner kronor. Lika mycket har Kalmar kommun, som är den andra ägaren av flygplatsen, lovat att gå in med. 

Beslutet om extrastödet togs nyligen av regionstyrelsen, men flera partier hade olika markeringar i samband med beslutet. Sverigedemokraterna ville att regiondirektören tillsammans med Kalmar kommun och flygplatsledningen skulle starta en dialog med Trafikverket och regeringen för att flygplatsen ska bli permanent beredskapsflygplats.

Vänsterpartiet efterlyste en ny analys för att anpassa verksamheten efter de nya resvanor som uppstått i spåren av pandemin och klimathotet. Kristdemokraterna menar att det saknas en prognos för hur resandet ska öka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: