Annons:

Sök

Annons:

Nilsson om att gå in i sin tredje valrörelse som toppnamn:

Helen Nilsson hoppas på ett starkt valresultat i september. Foto: Simon Henriksson

Nilsson om att gå in i sin tredje valrörelse som toppnamn: "Känner mig peppad"

Helen Nilsson kommer att gå in i sin tredje valrörelse som toppnamn för Socialdemokraterna. Siktet är förstås inställt på att åter hamna vid makten.
– Jag har funderat och kommit fram till att jag vill köra en mandatperiod till, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Helen Nilsson gick in valrörelsen 2014 som toppkandidat för Socialdemokraterna i Vimmerby. Det blev ett framgångsrikt val för S och tillsammans med Moderaterna bildade man majoritet. 

En stormig mandatperiod följde, där båda de styrande partierna straffades hårt av väljarna i valet 2018. Helen Nilsson var förstanamn även 2018 och kommer så att vara inför valet 2022.

– Jag har tagit mig en allvarlig funderare och känner att jag är peppad inför valet. Det är mycket som händer i vår omvärld men vi har fått ihop ett bra lag och är trygga med varandra och stöttande mot varandra. Jag känner både att jag vill och har förtroende för en period till, säger Helen Nilsson (S).

Målsättningen är förstås att byta oppositionsrådsstolen mot kommunalrådsstolen. För det krävs sannolikt ett betydligt bättre valresultat för Socialdemokraterna.

– Målet är naturligtvis att ta tillbaka mandat. Om man kan ta tillbaka alla sex direkt är svårt att säga. Det är många att göra på en gång, men vi vill öka förstås. Vi kommer jobba hårt för det och vi behöver nå ut lite bättre. Vi har fått ihop ett lag som kompletterar varandra på ett bra sätt och därför känner jag att det är roligt att jobba. Vi har bra fördelning med män och kvinnor, bra skillnader åldersmässigt och kan driva både ungdoms-, föräldra- och pensionärsfrågor.

Vad talar för att ni kommer hämta tillbaka mandaten?

– Jag hoppas att man på något sätt förstår vår politik och att vi jobbar med basfrågorna. Det handlar om trygghetsfrågor och långsiktiga frågor som skolpolitiken, vård- och omsorgsbiten och äldrefrågor. Fritidsfrågorna, föreningsliv och kulturen är också viktiga frågor på längre sikt. Vi vill fortfarande få till en inflyttning och vi har tappat mycket inflyttning den senaste tiden. Även om det är svårt när man berörs av det som händer i vår omvärld, så har vi många viktiga frågor att jobba med och prata om. 

Vilka ska ni ta röster från?

– Det vet man aldrig. Det gäller för alla att jobba hårt och det får vi se. 

"Gemensamma nämnare"

Att Socialdemokraterna ska få egen majoritet är förstås en utopi. Men Helen Nilsson (S) har redan i tidigare intervjuer börjat öppna dörren på glänt till Centerpartiet för att kunna knäcka den styrande Vimmerbyalliansen.

– Jag tror det kommer utkristallisera sig längre fram och att det nationella spiller över här. Många vill säga att nationell politik inte påverkar, men det påverkar mer än man tror. Hur mycket pengar vi får tilldelat har både med nationell och kommunal politik att göra. 

Ser du en potentiell utveckling där ni och C styr tillsammans?

– Jag ser inget potentiellt med andra partier i det här läget, men det gäller att hitta gemensamma nämnare. Man måste närma sig varandra och det handlar om att ge och ta. Ska man komma framåt måste man diskutera och komma överens. 

Tror du väljarna helt har glömt skolfrågan nu?

– Det tror jag inte riktigt. Vi fick stryk för det och det tärde på orterna. Vi har tagit till oss och redan när vi var i majoritet lyssnade vi på utgången av folkomröstningen. Vi bryr oss om hela kommunen och trygghet i varje del av kommunen ligger oss varmt om hjärtat. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: