Annons:

Sök

Annons:

S ville sälja Granen i förra valrörelsen – nu tvekar partiet:

Helen Nilsson (S) är inte säker på att hennes parti fortfarande vill sälja Granen. Foto: Arkivbild

S ville sälja Granen i förra valrörelsen – nu tvekar partiet: "Inte vidtalade"

Socialdemokraterna ville sälja Granen i valrörelsen 2018. Nu när majoriteten åter lyft upp frågan på bordet tvekar partiet.
– Vi har inte blivit vidtalade, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När Socialdemokraterna tillsammans med Moderaterna styrde Vimmerby kommun den förra mandatperioden ville dåvarande majoriteten sälja Granen. Nu verkar Socialdemokraterna inte lika tvärsäkra längre.

– Vi var väl inte lika positiva som Moderaterna var, men vi var med på att göra en utredning. Det stannade då på att det inte fanns dagvattenavrinning, vilket gjorde att vi pausa det hela. Nu verkar det inte vara något problem längre. Men tiden har gått och vi har påbörjat en del renoveringar på Granen sedan det här var aktuellt senast. Nu har majoriteten lyft frågan igen, men vi har inte blivit vidtalade, säger Helen Nilsson (S), oppositionsråd.

S-gruppen har ingen tydlig ståndpunkt ännu, säger Nilsson.

– Vi kan varken säga bu eller bä. Dels har vi inte fått någon information och vi har inte kommit fram till något i gruppen. 2018 gick vi väldigt mjukt fram och sedan tog det stopp. Det jag vet då var att många som bor på Granen var rätt så oroade. Nu har det ju lagts på is, men nu har man ju plockat upp det igen för att sälja. Det har gjorts genomlysningar på det här och nu måste vi titta på att förankra det här hos alla som bor där. Det gäller att lösa hemtjänst, utbyggnader, summor och vilka pengar vi har lagt. Granen är ju en kassako för kommunen. Det är ju aldrig något som står tomt och långa köer. Det krävs en långsiktig planering innan något beslut tas.

Befarar du också att det ska leda till högre hyror?

– Det är så jag ser det. Vi vill inte ha skyhöga hyror och det är en viktig aspekt att ha med sig. 

"Helst inte före valet"

Kommunen äger Granen, men det är Vimarhem som fungerar som fastighetsförvaltare.

– Det är kommunen som får in hyrorna och det är en kassako för kommunen som läget är nu. Vi har inte fått några indikationer på att det är dyrt att äga själv, men att det skulle kosta för mycket att bygga en huskropp till själva. Det var den gången, men nu har det skett en del renoveringar och då får vi kanske tänka. 

Helen Nilsson (S) upplever att frågan har flugit under radarn tills nu och reagerar på att Jacob Käll (C) säger att det inte är långt tills man kan trycka på knappen.

– Ja, och det är sådär tycker jag. Vi hinner inte riktigt sätta oss in i det här. 

Vill du inte se något beslut före valet?

– Helst inte tycker jag. Men vi får se. Faller allt på plats, och alla är nöjda och glada så är det bra. Men jag oroar mig för att det blir några turer.

Vänsterpartiet har varit tydliga i flera år med att man är emot att sälja Granen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: