Annons:

Sök

Annons:

KLT rasar mot lokal SD-annons om segertåg:

Sverigedemokraternas annons om att segertåget har anlänt till Vimmerby kritiseras kraftigt av KLT:s trafikdirektör Christer Holmgren. Foto: Pressbild

KLT rasar mot lokal SD-annons om segertåg: "Smutsar ned vårt varumärke"

SD:s lokala annons om att segertåget har anlänt till Vimmerby får nu massiv kritik. Kalmar Länstrafik säger att partiet klivit över gränsen ordentligt.
– Det här smutsar ned vårt varumärke, säger trafikdirektören Christer Holmgren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I en annons inför valet använder Sverigedemokraterna i Vimmerby en bild på ett tåg vid resecentrum i Vimmerby. Tåget är fullt av SD-symboler och texten lyder "Segertåget har anlänt till Vimmerby! Ska du med?". 

Kalmar Länstrafik informerades en av kommunvinånare i Vimmerby om detta på torsdagen och deras reaktion är minst sagt kraftfull.

– Vår kommunikatör fick det här till sig från en privatperson i Vimmerby. Vi tycker inte att det är lämpligt. Att använda sig av bildmanipulationer, så att människor tror att det är vårt tåg som ser ut på det här sättet är rent olämpligt. Det är verkligen inget vi uppskattar att länstrafiken används på det här sättet, säger trafikdirektören Christer Holmgren.

KLT undersöker nu om bilden som används i annonsen dessutom är deras. 

– Är det så har man klivit över gränsen ordentligt. Då får vi vidta de åtgärder man kan göra. 

Vad kan det handla om för åtgärder?

– Det är kommunikationsavdelningen som sköter den biten, men som du förstår handlar det om upphovsrätten.

"Smutsar ned vårt varumärke"

Christer Holmgren säger att man har framfört sin hållning till Sverigedemokraternas regionråd Martin Kirchberg. 

– Det här är högst olämpligt och vad vi än skulle göra så skulle det aldrig vara något som inte rör trafiken utvändigt på våra tåg. Att över huvud taget göra en bildmanipulation, där man försöker få människor att tro något om oss, är mycket olämpligt. Det här smutsar ned vårt varumärke. Vi står helt fria från alla politiska partier och oavsett vilket parti det är ska inte vi användas i en valkampanj. Den tanken tycker jag att man själva borde ha tänkt. Det här är väldigt snävt tänkt. 

Har ni bett dem att ta bort annonsen?

– Jag kan inte svara på det, för det är inte jag personligen som framfört det här. Men vi har markerat väldigt tydligt mot dem att det här är ytterst olämpligt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: