Annons:

Sök

Annons:

Göteborgsföretag vill bygga i Vimmerby – kommunen vill ändra detaljplanen

Här vill ett Göteborgsföretag bygga nya bostäder i Vimmerby.

Göteborgsföretag vill bygga i Vimmerby – kommunen vill ändra detaljplanen

Vimmerby kommun har beställt en ändring av detaljplanerna för kvarteren Stören, Kiosken och Krönsmon. Ett Göteborgsföretag vill bygga mellan 20 och 30 bostadsrätter i Stören.
– Vi ska ta fram ett förslag på ett markanvisningsavtal före sommaren, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

FB Bostad i Göteborg vill exploatera markområdet vid kvarteret Stören i Vimmerby, där bland annat begravningsbyrån ligger i dag. Det var Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning först att berätta om.

Nu har kommunstyrelsen beställt en detaljplaneändring för området.

– Vi är angelägna om att få till ett markanvisningsavtal med det här byggföretaget från Göteborg före sommaren för att på så sätt säkra upp byggnation, säger Tomas Peterson (M).

Området ligger mitt emot kyrkogården. Nu vill man göra en ändring i detaljplanen så att tre våningar tillåts i stället för två.

– Företaget vill dra igång så fort som möjligt och därför vill vi så fort som möjligt ändra detaljplanen. Lokala byggföretag har också haft möjlighet att titta på de tomter som finns och Göteborgsföretaget är välkommet hit. Att de kan tänka sig att bygga på mindre orter är väldigt positivt. De ser att det kommer fungera här.

Totalt handlar det om mellan 20 och 30 bostadsrätter. I oktober tror Tomas Peterson att de kommer kunna börja bygga.

– Allt tyder på att det här kommer gå bra, säger Henrik Lindblad, vd för företaget, till LN/VT.

Förändra på Krönsmon

Dessutom beställdes förändrade detaljplaner för kvarteret Kiosken och Krönsmon. Vid kvarteret Kiosken (gamla Sibylla) vill kommunstyrelsen tillåta byggnation med upp till sex våningar med möjlighet för handel och kontor på de två nedre planen.

– Vi föreslår också handel i de två bottenvåningarna, så att det antingen kan vara bostäder, handel eller kontor.

På Krönsmon vill man tillåta handel och kontor genom en detaljplaneförändring. 

– Det är en tomtrad utefter riksväg 23/34 som skulle kunna vara bra för handelsexponering. I dag är det industri och det ligger kvar tills vi har fått till en förändrad plan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: