Annons:

Sök

Annons:

Peterson (M) vill inte kommentera planen på förskola i VOK-skogen

Kommunalrådet Tomas Peterson vill inte kommentera vad som kommer hända med VOK-skogen. Foto: Jakob Karlsson

Peterson (M) vill inte kommentera planen på förskola i VOK-skogen

Den nya majoriteten i Vimmerby, bestående av Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna, för diskussioner om de mycket omdebatterade detaljplaneförslagen i Vimmerby. Kommunalrådet Tomas Peterson vill inte kommentera vad som kommer hända med den planerade VOK-skogen i Vimmerby.
– Vi måste ha en gemensam syn, säger han.

Annons:

Sällan har detaljplaner diskuterats så mycket som under den nuvarande mandatperioden. I flera fall har detaljplanerna även varit föremål för politiska konflikter mellan majoriteten och oppositionen.

Det handlar bland annat om VOK-skogen, Nybbleområdet och Blåsekulle. I går tog kommunstyrelsen beslut om att avbryta den planerade förtätningen av grönområdet vid Loarpsgatan som ligger i närheten av AL-skolan.

– Det har framkommit att ytan används av AL-skolan och då tycker jag att de ska fortsätta med det, säger Tomas Peterson som även berättar att det pågår diskussioner inom det nya allianssamarbetet när det gäller bostadsförsörjningen i Vimmerby:

– Den diskussionen pågår, men jag kan inte kommentera hur den går. Det är en viktig fråga och det handlar om bostadsbyggande och byggnationer i Vimmerby. Det är en fråga som det varit politisk diskussion om och vi måste ha en gemensam syn.

Tror på överenskommelse

Den kanske hårdaste konflikten gäller byggnationen av ny förskola där Moderaterna tydligt har deklarerat att man ser VOK-skogen som det bästa alternativet. Centerpartiet har varit minst lika tydligt – och vill inte bygga förskolan i VOK.

Kan ni tänka er att släppa byggnation av ny förskola i VOK-skogen?

– Jag kan inte kommentera det heller.

Kommer ni komma överens?

– Ja, det tror jag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: