Annons:

Sök

Annons:

Förskolan i Frödinge kan säljas som bostadshus

Förskolan i Frödinge kan i framtiden säljas som bostadshus, säger Tomas Peterson (M). Foto: Ossian Mathiasson

Förskolan i Frödinge kan säljas som bostadshus

Detaljplaneändringar för förskolan i Frödinge och Södra Vi samt servicehuset i Södra Vi ska beställas. Det bestämde kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde.
– Tidigast 2019 skulle det kunna genomföras, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Anledningen till att kommunstyrelsen beställer en detaljplaneändring för förskolan i Frödinge är för att köket och matsalen behöver byggas om i Frödinge skola.

– Därför vill vi titta på om vi detaljplanemässigt kan flytta förskolan till ett läge mer intill skolan. Då skulle man kunna samnytta matsal och kök och på så sätt spara in en enhet. Förskolan i Frödinge är trång och det är inte helt optimalt. Från början var den ett bostadshus och det skulle nog gå att göra om den och sälja den. Men det här är bara en framtidsplanering, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Behov av utökning

I Södra Vi är behovet av mer utrymme stort. 

– Förskoleklassen, som egentligen skulle vara i förskolan, går i skolan. Därför vill vi titta på hur vi kan lösa utrymmesbehovet där. Det här är bara framtidstänk, vi planerar i förväg. Tidigare har det varit så att när vi ska göra något så har det inte funnits några detaljplaner, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Med Vidala handlar det också om en utökning så småningom.

När kan det bli allvar av planerna är för tidigt att säga. 

– Vi har gett ett uppdrag nu och tidigast 2019 går det att genomföra. Det måste till beslut om finansiering och så vidare och det är Lundens förskola som ligger först.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: