Annons:

Sök

Annons:

KRAFTIGT HÖJD VA-TAXA I VIMMERBY NÄSTA ÅR

VA-taxan höjs kraftigt i Vimmerby nästa år. Foto: Bildbyrån

KRAFTIGT HÖJD VA-TAXA I VIMMERBY NÄSTA ÅR

Den ordentliga höjningen av VA-taxan blir av i Vimmerby kommun. Ett enigt fullmäktige fattade beslut om att anta taxan för 2023.

Annons:

Kommunstyrelsen har tidigare ställt sig bakom Vimmerby Energi- och Miljö AB:s förslag till höjning av VA-taxan och renhållningstaxan för 2023. 

Totalt stiger taxan med 15,5 procent nästa år. För en vanlig villa innebär det en höjning med 153 kronor per månad. Då har man räknat på ett hushåll som förbrukar 150 kubikmeter vatten.

Även anslutningsavgiften höjs med fem procent 2023.

– Förklaringen är att det som slår mot alla andra, med elpriser och liknande, även slår mot oss. Vi har kraftiga höjningar på våra kostnader också. Vi har en del kemikalier där kostnaderna fördubblats redan i år. Trots den här höjningen räknar vi fortfarande med ett minusresultat i budgeten. Vi ville inte höja mer, utan vi hoppas att vi får ihop det till ett annat år, har VA-chefen Emma Jonsson tidigare sagt i den HÄR artikeln.

På måndagskvällen tog kommunfullmäktige beslut om att anta förslaget om höjd VA-taxa. Även renhållningstaxan höjs 2023. Mest stiger taxan för de hushåll som inte sorterar sitt avfall.

Kommunfullmäktige var enigt om de nya taxorna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: