Annons:

Sök

Annons:

KD-politiker kräver besked om tågolyckorna: ”Har ett politiskt ansvar”

Det var strax före jul som ett tåg på Stångådalsbanan krockade med ett träd och spårade ur strax utanför Hultsfred. Foto: Simon Henriksson

KD-politiker kräver besked om tågolyckorna: ”Har ett politiskt ansvar”

Carl-Wiktor Svensson, regionråd för Kristdemokraterna, kräver besked om tågolyckorna som har inträffat på Stångådalsbanan och Tjustbanan den senaste tiden. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På Kalmar läns kollektivtrafiknämnds senaste sammanträde antogs nämndens verksamhetsplan för 2023. Carl-Wiktor Svensson, regionråd för Kristdemokraterna, lade ett tilläggsyrkande om att olycksfrågorna borde hamna i fokus under det här året. 

”Den senaste tiden har vi haft trädpåkörningar läng Stångådals- och Tjustbanan och allt vad det medför i form av trauman, kostnader, intäktsförluster och rädsla bland tågpersonalen. Det tycker jag motiverar ett fokus på detta i verksamhetsplanen”, säger Carl-Wiktor Svensson i ett pressmeddelande.

"Har ett politiskt ansvar"

Det var strax före jul som det blev stopp i tågtrafiken på Stångådalsbanan efter att ett tåg kört på ett nedfallet träd och spårat ur strax söder om Hultsfred. 

Carl-Wiktor Svensson vill ge trafikdirektören i uppdrag att utreda bakomliggande orsaker till trädpåkörningarna på Stångådals- och Tjustbanan och redovisa omständigheter, kostnader, intäktsförluster såväl som proaktiva åtgärder och utvecklingen löpande under året vid nämndsmötena.

”Jag tycker nämnden behöver följa detta löpande. Vi behöver sätta press på Trafikverket och skaffa oss mer fakta i frågorna. Det förvånar mig väldigt mycket att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet inte ville bifalla mitt tilläggsförslag. Men jag återkommer, jag tycker vi har ett politiskt ansvar att göra allt vi kan för att motverka olyckor, förseningar och inställda tåg i tågtrafiken”, säger Carl-Wiktor Svensson i ett pressmeddelande. 

Fakta

Trädpåkörningar

Trädpåkörningar Stångådalsbanan och Tjustbanan 2021-12-11—2023-01-06

Stångådalsbanan: Totalt 36 Trädpåkörningar

Fördelade på följande sträckor

Bjärka Säby – Hultsfred 15

Blomstermåla – Kalmar 7

Hjulsbro – Bjärka Säby 7

Hultsfred – Berga 5

Berga – Blomstermåla 2

Tjustbanan: 9

Källa: KLT

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: