Annons:

Sök

Annons:

Tveksamma till nya förslaget:

Gudrun Brunegård (KD) är tveksam till det nya förslaget.

Tveksamma till nya förslaget: "Behöver vara varsam"

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit beslut om detaljplanering av cirka 15 tomtområden i Vimmerby tätort. Kristdemokraterna jublar inte.
– Vi har inte gått igenom detaljerna, men man behöver vara varsam så man inte täpper igen de gröna öar som finns, säger Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

Vimmerby tätort ska förtätas. 

Det vill kommunstyrelsens arbetsutskott. 

– Förtätning av tätorten är ett bra och effektivt sätt att skapa bostadsmöjligheter utan att göra för stor inverkan. Tanken är att förtätningen inte ska påverka nuvarande område för mycket men heller inte kosta för mycket. I de områden vi tittar på finns redan idag befintlig infrastruktur, har Tomas Peterson (M) kommenterat förslaget.

Men Kristdemokraterna är tveksamma. 

– Vi har inte gått igenom detaljerna, men man behöver vara varsam så man inte täpper igen de gröna öar som finns. Ska man bebygga Blåsekulle (grönområdet vid Vattentornet) så är det viktigt att inte fylla upp hela, det får inte störa helheten. Det är bara en av många charmiga delar av Vimmerby och att det inte är så tätt i Vimmerby är charmigt, säger Gudrun Brunegård (KD).

"Ska diskutera det"

Partiet hade hellre sett att staden utvidgar sig. 

– Det har vi drivit både i valrörelsen 2010 och 2014, att vi måste få fram fler områden för industri och bostäder. Det är möjligt att enstaka ställen kan bebyggas utan att helheten skadas, men man måste vara varsam med de gröna lungorna. 

Brunegård betonar dock att KD inte intagit någon jättetydlig ställning ännu. 

– Vi diskuterade det lite vid det senaste gruppmötet, men har inte tagit någon tvärställning. Vi visste inte exakt vilka tomter det handlade om då, men nu har kartan kommit och vi får ta ställning till det på det kommande gruppmötet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: