Annons:

Sök

Annons:

Löneökning för kommunchefen – här är Leijonrams nya lön

Carolina Leijonram får en löneökning med 3,33 procent 2017.

Löneökning för kommunchefen – här är Leijonrams nya lön

Carolina Leijonram får sin lön höjd från 86 080 kronor i månaden till 88 750 kronor. Nu har kommunchefen höjt sin lön med 45 procent sedan hon tillträdde i augusti 2010.
– Lönenivån hon har är motiverad, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Redan 2016 passerade Carolina Leijonram en miljon kronor i årsinkomst. 

Nu höjs hennes lön ytterligare. 

Årets löneförhöjning ligger på 3,33 procent och ger Carolina Leijonram drygt 2 700 kronor mer i plånboken före skatt. Kommunchefens nya månadslön är 88 750 kronor. 

– Det är en rättvisande lön och det ligger på en nivå så att det premierar hennes insatser som hon har gjort och de förväntningarna vi har på hennes ledarskap framöver. Hon gör ett gott arbete och vi är nöjda med henne och hennes insatser, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) som skött löneförhandlingen. 

Vad är hennes styrkor?

– Ledarskap, att ta tag i konfliktfrågor och frågor som är av besvärlig natur. Hon är också duktig på att ha ekonomin under kontroll.

Ökat lönen med 45 procent

Carolina Leijonrams ingångslön när hon började som kommunchef 2010 var 61 000 kronor. Sedan dess har hon höjt lönen med 27 750 kronor – och i procent är ökningen 45. 

– Det är en rimlig utveckling och nivån hon har i dag är inte fel, tvärtom är den motiverad. Det är en prestationsfråga och också en fråga om hur man vill ha det. Det finns en konkurrensbild på den här typen av chefstjänster. Löneläget runt omkring Vimmerby motiverar också den här nivån. Hon är under både Hultsfred och Västervik och i paritet med Eksjö, säger Peterson (M).

Hur kan man räkna med att hennes löneutveckling kommer se ut framöver?

– Det går inte att säga något generellt. Det är en bedömning från år till år och man går göra bedömningen vid de tillfällen det handlar om. 

Hur tror du att medborgarna ser på hennes lön?

– Kommunchefer och kommundirektörer tjänar mer än exempelvis förtroendevalda, så är det överallt. Hon har ansvar för 1 300 anställda. Det är inte omotiverat med den här lönen, det tycker jag inte. 

"Större ansvarsområde"

I nuläget förhandlas Leijonrams lön varje år. Tidigare har hon haft en tvåårsuppgörelse. 

– Vi har inte diskuterat det, men hon har haft det tidigare. Fördelen är att det blir ett stabilare förhållande under en längre period, men jag tycker att det fungerar bra med att löneförhandling varje år också. Hon får en lön efter prestation och hon har också fått ett större ansvarsområde i och med att själva förvaltningsområdet, inom kommunstyrelsen som hon har ansvar för, har blivit större. 

Hur viktig är Carolina Leijonram för Vimmerby kommun?

– Det går inte att kommentera, alla medarbetare är viktiga. Men vi är nöjda med henne och hennes arbete. 

Carolina Leijonram har avböjt att kommentera sin nya lön.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: