Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet om larmet från ambulansen:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) oroar sig över larmet från ambulansen.

Kommunalrådet om larmet från ambulansen: "Det är jobbigt"

I förra veckan slog ambulanspersonalen i Vimmerby larm om situationen. Flera har sagt upp sig och ännu fler överväger att göra det. – Det är jobbigt tycker jag. Det är oroande, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

I förra veckan slog ambulanspersonalen i Vimmerby larm om situationen i norra länsdelen i en debattartikel. Vår tidning träffade personalen på stationen i Vimmerby dagen därpå och det var en mörk bild över läget som målades upp.

HÄR kan du läsa den artikeln i sin helhet. HÄR kan du även läsa en intervju med regionrådet Mattias Adolfsson (S) om hur han ser på läget och HÄR en intervju med hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist.

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) har också tagit del av larmet. Även om frågan ägs av regionen, så berör den henne och alla kommuninvånare.

– Det är jobbigt tycker jag. Vi ser att det här slår hårt mot hela den norra delen och det är tufft. Vi har pratat med regionen och beskedet vi får är att de försöker lösa situationen, säger hon.

"Det är oroande"

Ambulanspersonalen i Vimmerby varnade för vad bemanningsfrågan i slutändan kan innebära för invånarna som blir akut sjuka.

– Drar man det till sin spets drabbas tredje man om vi får ställa ambulanser. Då kan man lista ut vad det kan leda till, berättade Maria Ewing.

Helen Nilsson (S) känner också en oro.

– Man vill inte bli sjuk om det inte finns ambulanser och det är oroande, det tycker jag. Ju färre de blir, desto svårare är det att få ihop scheman. Får ambulanser åka längre så kommer den som blir akut sjuk känna att det dröjer ännu längre än det gör i dag. 

Borde ha lösts tidigare

Kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby tycker att frågan borde ha lösts tidigare.

– Det verkar ju tyvärr vara många som funderar på att inte fortsätta och jag förstår att man blir orolig när man läser det. Jag vet inte exakt hur det ser ut med dispenser och den möjligheten, men det här borde man ha löst tidigare. Det var likadant med räddningstjänsten söderut. 

Även om det är en fråga för regionen drabbar det människor i vår kommun. Vad kan ni göra från kommunalt håll?

– Vi ligger på de regionpolitiker vi har och vi har fått till svar att man försöker lösa det. Jag tänker att det här lär vara en aktuell fråga i samband med regionfullmäktige i dagarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: