Annons:

Sök

Annons:

  • HÄR ÄR POLITIKENS BESKED OM ISHALLEN I VIMMERBY

    Kommunen har nu kommit med ett besked i hallfrågan. Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

  • HÄR ÄR POLITIKENS BESKED OM ISHALLEN I VIMMERBY

    Ishallen i Vimmerby. Foto: Bildbyrån

HÄR ÄR POLITIKENS BESKED OM ISHALLEN I VIMMERBY

Den ansträngda ekonomin i kommunen har gjort frågan rätt delikat. Anpassningar och ombyggnationer av ishallen krävs för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan i höst. Nu har politiken kommit med ett beslut i frågan. 

Annons:

Ända sedan Vimmerby Hockeys galna kvalserieavslutning och det blev ett faktum att laget avancerade till Hockeyallsvenskan har hallfrågan varit en följetong.

Svenska Ishockeyförbundet, Hockeyallsvenskan och TV4 ställer vissa krav för att man ska få spela i serien. Samtidigt brottas kommunen, som äger anläggningen, med en mycket ansträngd ekonomin. De ledande politikerna har tidigare inte velat kommentera om det finns någon eventuell smärtgräns för vad ombyggnationerna får kosta. 

I onsdags, när kommunen fått den information man känner sig behöva, hölls ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde. Ännu ett extrainsatt sammanträde hölls på fredagen. 

– Ja, där kommer beslutet att tas. Vi får undan för undan ihop sammanhanget på något sätt och plussar på all information vi får från alla ställen. Det ska göras beräkningar externt och internt. Vi ska få ihop det här och prata med föreningen kring hur de ställer sig till det här innan vi kommer fram till klubbslaget. Det här har dröjt iväg i tid och vi politiker har inte lång tid på oss. Det blir lite ad hoc, men vi måste ta beslut, berättade kommunalrådet Helen Nilsson (S) i fredags.

"Vi går vidare"

Nu är beslutet fattat. I ett kort pressmeddelande på fredagen meddelar kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) att man har sagt ja.

– På ett extrainsatt KS-möte idag tog vi beslut om att gå vidare med arbetet i ishallen, vilket innebär nya investeringar och nytt avtal med hockeyn. Vi är redan lite i tidsnöd arbetsmässigt, men har fokus på möjligheten, säger Helen Nilsson i ett pressmeddelande. 

Vi hoppas kunna återkomma med fler detaljer. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: