Annons:

Sök

Annons:

Tre alternativ för ishallen:

Det finns tre alternativ för ishallen i Vimmerby, säger Helen Nilsson.

Tre alternativ för ishallen: "Avvaktar med ett beslut"

Det finns tre alternativ för ishallen i Vimmerby. De varierar mellan en kostnad på sex miljoner och 24 miljoner.
– Vi får ta beslut efter budgetdiskussionerna, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

På tisdagens arbetsutskott med kommunstyrelsen fick kommunens ledande politiker en föredragning om läget kring Vimmerby ishall. Då presenterades tre alternativ för dem. 

– Det är en investering på en väldigt billig del som ligger på sex miljoner kronor, en något dyrare investering på 11,5 miljoner kronor på isen och sedan ett steg två där man också gör om allt annat och då kostar det ytterligare runt tolv miljoner egentligen. Sammanlagt hamnar vi på 23 eller 24 miljoner för allt, säger Helen Nilsson (S), ordförande i arbetsutskottet. 

Handlar det fortfarande om att bara få hallen godkänd?

– Nej, då är det 11,5 miljoner kronor för själva isen för att få det godkänt. Men det tillkommer saker som behöver göras, det handlar om förrådsutrymme, omklädningsrum och toaletter – och för de sakerna handlar det om ytterligare tolv miljoner kronor.

"Får se vart det landar"

Något beslut har ännu inte tagits. 

– Vi hade ishallen uppe till information och gick igenom vilka olika avväganden som finns. Vi har också haft en diskussion med förbundet om hur man kan göra vidare. Beslut kan nog tas efter budgetdiskussionerna i nästa vecka, för det här är ju en investering det handlar om. Vi får se vart det landar.

Hur ser du på den här situationen?

– Förbundet är fullt medvetna om problemet för små klubbar. Vi ser positivt på det så här långt, men vi måste ha in det i budgeten. Vi väntar med att ta beslut tills vi har gått igenom alla poster och det kommer nog på nästa sammanträde med kommunstyrelsen. Jag tycker ändå att vi blev klokare av det här.

Hur viktigt är det att få till en bra lösning?

– Det är viktigt och det är viktigt att hockeyn är med på noterna, att förbundet är med på noterna. Vi är en trepart i det här som måste diskutera oss fram till en lösning.

Känner du dig trygg i att klubben inte kommer kastas ut ur division ett?

– Jag tänker att vi ska försöka lösa det här. Nu har vi fått det vi behöver och ska diskutera. Som du vet är vår grupp positivt inställd till att göra något. Om vi sedan får stöd hos de andra återstår att se.

"Inte ensam"

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) kommentar om ishallen – som han sedan ansåg var olämplig – kritiserades av både Moderaterna och Socialdemokraterna. Helen Nilsson (S) tror inte att det kommer påverka majoriteten.

– Han är inte ensam om att ta beslut i sin grupp heller, så nej det tror jag inte. 

Men det är de här tre alternativen som är aktuella?

– Får vi stöd hos de andra partierna så är det det vi pratar om. Jag tror att de också förstår allvaret, det hoppas jag i alla fall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: