Annons:

Sök

Annons:

INFÖR EU-valet #6: Så ser toppkandidaterna från länet på valet

Carl-Wiktor Svensson kandiderar för Kristdemokraterna. Foto: Pressbild

INFÖR EU-valet #6: Så ser toppkandidaterna från länet på valet

Cirka 400 miljoner européer har rösträtt i Europaparlamentsvalet. Ibland kallas valet för "det bortglömda", men faktum är väldigt många kommunala beslut hänger på direktiv eller krav från EU. Vi tog därför tempen på alla som står överst på respektive partis valsedel. Vi tar partierna i storleksordning från senaste valet. Som sexa kommer Carl-Wiktor Svensson, som är på plats 21 för Kristdemokraterna.

Annons:

*Vilka frågor ser du som viktigast för Kalmar län i EU-valet?

– För Kalmar län är det livsmedelsberedskapen och skogsfrågor. Vi har förslag att förhålla oss till och 30 procent av vår geografi ska skyddas med långsiktiga bevarandeplaner och tio procent ska också skyddas formellt, vilket kommer påverka, både på kort och lång sikt, det lokala förtroendet. Vi behöver stärka livsmedelsberdskapen. Vi har en ambition att bli mer självförsörjande och med mark i träda kommer vi inte kunna producera på den nivån. Det är en hjärtefråga för mig och för länet. Vi har ett starkt skogs- och jordbruk och det är viktigt att vi ser till våra geografiska förutsättningar och tar vara på länets potential. Förutsättningarna här är inte likadana som i centraleuropa. De här frågorna ska vara en nationell kompetens. 

*Vilka frågor ser du generellt som viktigast inför EU-valet?

– Fred och frihet genom frihandel. Det är oerhört viktigt. Vi behöver hålla ihop unionen, ha mätta magar och ett väl fungerande samarbete mellan nationerna. 

*Hur ser du på betydelsen av EU-valet kontra det nationella valet?

– Det är oerhört viktigt att belysa betydelsen av valet och belysa partiets frågor. Där ser jag min roll som kandidat viktig att bidra till att lyfta betydelsen. 

*Varför ska man kryssa dig?

– Jag får kasta jantelagen i papperskorgen. Vill man ha en levande landsbygd, stark konkurrenskraft och ett gräsrotsperspektiv – då ska man kryssa Carl-Wiktor Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: