Annons:

Sök

Annons:

Oppositionsrådet vill veta mer om digitala hjälpmedel för äldre

Oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) vill veta mer om hur det går med digitala hjälpmedel för äldre brukare. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Oppositionsrådet vill veta mer om digitala hjälpmedel för äldre

Hur går det med digitala hjälpmedel för de äldre? Det undrar oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M), som nu lämnat in en interpellation till socialnämndens ordförande Eva Berglund (S). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det pågår en digitalisering inom äldreomsorgen. Niklas Gustafsson, oppositionsråd för Moderaterna, menar att digitaliseringen är en viktig del i att säkerställa att kommunens äldre brukare får den vård och omsorg de behöver på ett tryggt och effektivt sätt. 

"Det finns i dag flera digitala hjälpmedel, såsom trygghetskameror och medicinrobotar, som kan bidra till både ökad säkerhet och självständighet för äldre brukare. Samtidigt är det av intresse att förstå vilka ekonomiska och verksamhetsmässiga effekter dessa innovationer har, inte minst när det gäller personalresurser och kostnadsbesparingar", skriver Niklas Gustafsson i en inlämnad interpellation.

Han riktar till den socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) och ställer sammanlagt fyra frågor.

* Hur går det med införandet av digitala hjälpmedel, såsom trygghetskameror och medicinrobotar, i hemmen hos äldre brukare?

* När kan vi förvänta oss att se de ekonomiska vinsterna med dessa insatser, och har det hittills lett till minskade personalkostnader inom äldreomsorgen?

* Hur stor andel av de äldre brukarna behöver utrustas med digitala hjälpmedel för att vi ska se ett positivt ekonomiskt resultat på ett större plan?

* Hur upplever de äldre brukare som redan har tillgång till dessa digitala hjälpmedel att det fungerar? Finns det några rapporter eller utvärderingar om deras användarupplevelse och om dessa hjälpmedel har förbättrat deras vardag?

"Dessa frågor är viktiga för att säkerställa att de satsningar som görs inom äldreomsorgen med fokus på digitala lösningar också leder till önskvärda resultat, både för de äldre själva och ur ett ekonomiskt perspektiv för kommunen. Jag ser fram emot ditt svar och en fortsatt diskussion om hur vi på bästa sätt kan använda digital teknik för att förbättra äldreomsorgen", skriver Niklas Gustafsson. 

Svar på interpellationen lär Eva Berglund lämna på fullmäktige längre fram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: