Annons:

Sök

Annons:

Inte klart vem som ersätter kronprinsen – oppositionsrådet får styra

Daniel Gottling Nestor (S) har lämnat alla sina politiska uppdrag. Vem som blir ny ordförande i samhällsbyggnadsutskottet är ännu inte klart. Foto: Ossian Mathiasson

Inte klart vem som ersätter kronprinsen – oppositionsrådet får styra

Det är ännu inte klart vem som ersätter Daniel Gottling Nestor (S) som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. Under tiden är det vice ordförande, tillika oppositionsrådet, Niklas Gustafsson (M) som bestämmer.

Annons:

Det var i mitten av augusti som Socialdemokraternas kronprins Daniel Gottling Nestor, som många väntade sig skulle ta över efter Helen Nilsson som kommunstyrelsens ordförande, avslöjade att han helt försvinner från politiken. 

Gottling Nestor har haft flera tunga poster i kommunen som han nu har lämnat. Det som sticker ut mest är rollen som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. I augusti hoppades S att det skulle bli känt vem som tog över som ordförande under september. 

Men så har det inte blivit. 

Ingen ny ordförande har ännu inte presenterats. 

– Det är flera uppdrag som Daniel har haft och alla kommer tillsättas under den här månaden. Det har tagit oss lite tid, men vi kommer få till det under månaden, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Oppositionen får styra

Under tiden är det oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M), som är vice ordförande i utskottet, som kommer att styra. 

– Samhällsbyggnadsutskottet står utan ordförande den här månaden och då får oppositionen ha ordförandeposten tills det är klart. 

Vem som tar uppdraget som ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott är inte heller. 

– Det kommer att bli klart så småningom när Cissi (Hammar) tar över min roll, då får vi en ersättare på plats. 

Lars Sandberg (C) har däremot blivit vald som ersättare i arbetsutskottet efter Peter Karlsson (C), som blivit vice ordförande i kommunstyrelsen efter det partiets korrigeringar av poster.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: