Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden: ”Jag ser ingen prestige i det här”

Nämndens ordförande Lennart Davidsson välkomnar ett överklagande från Muskelbygget. Foto: Ossian Mathiasson

Ordföranden: ”Jag ser ingen prestige i det här”

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Davidsson (KD) välkomnar ett överklagande från Muskelbyggets ägare Freddy Omme.
– Vi tycker att han har nonchalerat kraven som vi stället mot honom , säger Davidsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I dag berättar Dagens Vimmerby om det viteshot som miljö- och byggnadsnämnden ställt mot Muskelbygget i Vimmerby. Om inte företaget förändrar informationen om produkterna i nätbutiken inom två månader måste företaget betala 50 000 kronor.

Muskelbyggets ägare Freddy Omme är rejält irriterad, ser en risk för konkurs på grund av beslutet – och meddelade till DV att han kommer överklaga beslutet.

"Jättebra"

Det välkomnar nämndens ordförande Lennart Davidsson.

– Vi kan ha olika syn på saken, men gör han en annan bedömning får han överklaga i så fall. Det tycker jag är jättebra, så får en annan myndighet titta på vår bedömning. Jag ser ingen prestige i det.

Är du säker på att ni fattat rätt beslut?

– Med den information vi fått så gör jag det. Sedan är det alltid en tolkningssak, det ska inte förnekas. Det kan finnas en annan myndighet som tolkar lagen på ett annat sätt.

 "Har nonchalerat kraven"

Davidsson menar att Muskelbygget haft chans att förändra de saker som nämnden nu kräver.

– Tjänstemännen har varit på honom ett antal år och inte kommit någonstans. Vi vill att han tar bort information som inte är saklig och som vi bedömer inte är okej enligt lagstiftningen. Det är inte mer egentligen och nämnden var enig i beslutet.

Hur resonerade ni när ni tog beslutet?

– Vi har försökt att få honom att ändra sig ett antal år, men det har inte uppfattats från hans sida. Vi tycker att han har nonchalerat kraven som vi haft emot honom och löser han de här sakerna behöver han inte betala någonting.

 "Tidskravet är rimligt"

Freddy Omme är kritisk mot att han bara får två månader på sig att ändra de saker nämnden anser bryter mot lagstiftningen.

– Det är inte så mycket han behöver ändra på hemsidan, utan han behöver korrigera texten på produkterna där han säger saker som inte stämmer med lagstiftningen. Vi har inte fått till oss att det skulle vara något ouppnåeligt att göra på två månader och jag tycker att tidskravet är rimligt. Vi har hållit på ett i par år och Freddy har inte lyssnat på oss och tjänstemännen. Han kunde ha gjort det här tidigare.  

Hur ser du på att liknande företag inte får samma krav mot sig?

– Jag vet inte om det finns fler försäljare av den här typen i den här kommunen, men jag tycker att han ska överklaga så får någon annan titta på ärendet. Vi har inget emot företaget och han ska inte känna sig jagad av oss i nämnden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: