Annons:

Sök

Annons:

Åkesson: ”Socialdemokraterna har kört ett dubbelspel”

Anders Åkesson är riktigt irriterad på Johan Persson i synnerhet och Socialdemokraterna i allmänhet. Foto: Centerpartiet

Åkesson: ”Socialdemokraterna har kört ett dubbelspel”

Socialdemokraten Johan Persson, kommunalråd i Kalmar, har kört ett dubbelspel när det gäller infrastrukturen. Det menar riksdagsledamoten Anders Åkesson (C).
– Håller man inte ihop blir det skit, säger han.

Annons:

När Regeringens nationella plan för infrastruktur presenterades för en tid sedan fördelades hundratals miljarder till olika projekt i landet. Som vanligt hamnade ingen krona på varken Stångådalsbanan eller Tjustbanan.

Centerpartiets riksdagsledamot menar att länets socialdemokrater har kört ett dubbelspel om infrastrukturen.

– Regeringsbeslutet var en stor besvikelse, det finns inte en sekin lagd på järnvägarna i länet. På den punkten levererar inte staten och det är vi oerhört besvikna på. Vi hade en krass förhoppning nu när sossar är ledande i Kalmar län och i regeringen. Vi trodde att de kunde prata med varandra om det här, men det blev ett misslyckande.

 "Kört ett dubbelspel"

I den nationella planen finns det pengar till en utredning av Kust till kust-banan mellan Kalmar och Göteborg. Det beslutet jublade Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) för.

– I formell mening var länet enigt, men ska jag vara ärlig så har sossarna kört ett dubbelspel här. Johan Person i Kalmar har arbetat för en utredning av Kust till kust-banan och det ger en splittrad bild. Persson jublade när han fick beslutet när ingen annan i länet var nöjd. Håller man inte ihop blir det skit. Det är lite hårt, men jag blir upprörd över att länets politiker inte håller sig till det vi kommit överens om.

 "Det är tragiskt"

Enligt Åkesson är enda chansen för satsningar på järnvägarna total enighet.

– Nu hade vi samlat ihop ett gemensamt budskap från länet och sedan kör någon ett eget spår. Det är inte bra och det är tragiskt. Alla måste hålla sig till planen och man kan inte köra egna vägar. Då tappar vi förtroende och kommer fortsätta springa i vägen för varandra och regeringen, oavsett färg, kommer luta sig tillbaka. Det är det värsta som kan hända och det är allvarligt. Nu får vi trolla med knäna fram till 2029 och hålla liv i linjen med regionala medel.

Hur Johan Persson ser på kritiken kan du läsa om här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: