Annons:

Sök

Annons:

Vänsterpartiet öppnar för samarbete – med Centerpartiet

Sverigedemokraterna har fått en stark vågmästarroll i landstinget. Nu öppnar Vänsterpartiet för att bilda majoritet – med Centerpartiet.
– Vi har haft ett väl fungerande samarbete i kommuner, säger Jens Körge, vice ordförande för V i Kalmar län.

Annons:

Det ser ut att bli svårt att få till en majoritet som inte är beroende av Sverigedemokraterna i landstinget. Miljöpartiet, som tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet styrde landstinget under den förra mandatperiod, ramlade ur landstingsfullmäktige.

Nu öppnar Vänsterpartiet för att samarbeta med Cneterpartiet. 

– Vi har haft ett väl fungerande samarbete med S och C i Kalmar kommun sedan 2013. I Ölandskommunerna har det bildats liknande samarbeten. Nu är det dags att landstinget följer efter. Att det här samarbetet fungerar tror jag beror på att vi faktiskt har mycket gemensamt, framförallt värderingsmässigt. Sen finns det politiska skiljaktigheter, men genom pragmatiska samtal och ömsesidig respekt för varandras politiska kärnområden så tror vi på samarbetet, säger Jens Körge, vice ordförande Vänsterpartiet Kalmar Län. 

Vänsterpartiet menar att ett sådant samarbete redan fungerar på flera håll i länets kommuner och skulle ge invånarna ett stabilt styre. 

Hur Centerpartiet ser på saken återkommer vi till.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: