Annons:

Sök

Annons:

Flera intressenter vill bygga nya bostäder i Vimmerby

I Vendledal kan det bli sex nya tomter. Foto: Vimmerby kommun

Flera intressenter vill bygga nya bostäder i Vimmerby

Kommunstyrelsen går vidare med den nya detaljplanen för området Vendledal i Vimmerby. Enligt kommunledningen finns detta flera intressenter som vill bygga bostäder där.
– Många är intresserade att bygga i Vimmerby, säger Marie Nicholson (M).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är på gång med flera nya bostäder i Vimmerby. Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att föreslå kommunfullmäktige att anta den nya detaljplanen för området Vendledal i norra delen av Vimmerby stad. 

Detta trots de invändningar som har framkommit från närboende.

– Vi känner att det finns ett så stort behov av bostäder och då är det viktigt att få fram byggbar mark. Det finns flera intressenter som vill bygga där, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Den nya detaljplanen innehåller sex tomter för villor eller för rad. Det mest troliga är att kommunen kommer sälja marken till exploatör.

– Tanken är inte att kommunen kommer exploatera, tanken är att sälja det. Det finns flera olika alternativ, det kan bli styckvis tomter också, säger Nilsson Nachtweij.

Kommunstyrelsen föreslår även att kommunfullmäktige ska anta nya detaljplaner för två tomter på Skyttegatan, vid Vimarskolan, samt för en ny tomt på Täljstensgatan.

Kommunstyrelsen var enig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: