Annons:

Sök

Annons:

Lis Astrid om uppdraget:

Lis Astrid Andersson (S) är ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Simon Henriksson

Lis Astrid om uppdraget: "Jättestor utmaning"

Lis Astrid Andersson (S) är ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Den rutinerade socialdemokraten tar över efter Camilla Stridh. – Det är en jättetuff tid som väntar, säger Lis Astrid Andersson.

Annons:

Precis som Dagens Vimmerby avslöjade i förra veckan valdes Lis Astrid Andersson (S) till ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Det presenterade Socialdemokraterna på söndagen.

Hon ersätter Camilla Stridh (S) som för en tid sedan deklarerade sin avgång. 

– Jag ser fram emot det här med stor ödmjukhet och vi har en jättetuff tid framför oss. Det handlar om hårt jobb, säger Lis Astrid Andersson (S). 

Andersson har varit ledamot i BUN och är väl bevandrad inom verksamheten. 

– För mig handlar det om delaktighet och kommunikation och jag måste få tid på mig. Jag brinner för dessa frågor och det första vi har att göra är att ta tag i underskottet. Det är ett gemensamt ansvar och alla måste bli kostnadsmedvetna. 

Engagerad länge

Hon tror att partigruppen valde henne till följd av hennes rutin, säger hon. 

– Jag har varit engagerad länge, det är en stor fördel att jag kan verksamheten och har stor insyn. Jag jobbar utifrån mitt sätt att tänka och jag kommer att läsa in mig. Jag vill inte jämföra mig med Camilla Stridh, utan jag jobbar på mitt sätt.

Kan du redan se något som du kommer att förändra?

– Det är inget jag vill kommentera nu, det får jag återkomma till. 

Stort underskott

Barn- och utbildningsnämnden gjorde ett underskott på mer än tio miljoner kronor 2015. Tillsammans med socialnämnden är det den nämnd som har det allra jobbigast i kommunen.

– Vi får titta på SKL:s (Sveriges Kommuner och Landstings) undersökning. Vi är dyrare än andra kommuner, förskolan kostar mer och gymnasiet kostar mer. Vi ska grotta ned oss och titta på andra kommuner, där man lyckats. Det ska bli jättespännande att ta det här uppdraget. 

Camilla Stridh (S) kommer bli ledamot i nämnden och hon och Lis Astrid byter helt sonika plats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: