Annons:

Sök

Annons:

Moderattoppen efter beskedet:

Niklas Gustafsson (M) var mycket nöjd med Centerpartiets val. Foto: Simon Henriksson

Moderattoppen efter beskedet: "Känns skönt med ett avslut"

In i det sista var det oklart vilken väg Centerpartiet skulle gå. Att Jacob Käll nu föreslås till ny ordförande i kommunstyrelsen gläder Niklas Gustafsson (M). – Att de väljer Jacob är jättepositivt för allianssamarbetet och kommunen, säger han.

Annons:

Efter att Centerpartiet valde att bordlägga frågan om nytt KSO på grund av att Ingela Nilsson Nachtweij föreslogs som motkandidat till Jacob Käll har mycket varit oklart.

Fram tills att C för bara en liten stund sedan meddelade att partiet enhälligt valt Jacob Käll fanns en osäkerhet kring vad som skulle hända.

– Det känns väldigt skönt. Det har varit ovisst, det har dragit ut på tiden och det har varit påfrestande för många. Att de väljer Jacob är jättepositivt, både för allianssamarbetet och för kommunen. Jag har trott på Jacob hela tiden, säger Niklas Gustafsson (M), som fungerat som tillförordnad ordförande sedan Ingela Nilsson Nachtweij deklarerade sin avgång. 

"Turbulent höst"

Att Jacob Käll ska väljas till ny KSO under måndagens fullmäktige ser han som rätt givet.

– Det är stora förutsättningar för det. Han har ett brett stöd bland övriga partier och Jacob är en person hela alliansen står bakom. Det här kommer underlätta arbetet för både politiken och tjänstemännen. 

Varför är Jacob Käll rätt person?

– Han har de förutsättningar som krävs för att kunna samarbeta och få ihop arbetet. Centerpartiet har gjort ett bra val. 

Hur skulle du summera hela den här hösten som har varit?

– Det kan man göra en väldigt mycket längre intervju om. Det har varit en väldigt turbulent höst, där vi har tappat fart i arbetet. Det känns skönt att vi nu har fått ett avslut där Jacob har blivit vald.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: