Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nytt avtal ska tas fram för simhallen:

Nytt avtal ska tas fram för simhallen i Gullringen. Foto: Pixabay

Nytt avtal ska tas fram för simhallen: "Intressant med Kindas intresse"

Avtalet mellan kommunen och simhallen blev uppsagt i höstas. Men avtalet förlängdes över 2020 – för att simhallen ska kunna få bidrag.
– Så nu får vi ta det därifrån och jobba med hur vi ska hantera det, säger Ola Gustafsson (KD).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det nuvarande avtalet ger simhallen i Gullringen 350 000 kronor i driftbidrag och dessutom betalar kommunen 200 000 kronor för simundervisningen. 

I höstas sa simhallen upp avtalet, men något nytt har inte tagits fram. 

– Nu har vi inget avtal och har därför beslutat att förlänga avtalet över 2020 också, så det ser likadant ut som 2019. För att vi ska kunna betala ut bidrag måste det finnas ett avtal, säger Ola Gustafsson (KD).

Men diskussionen kring ett nytt avtal, som ska börja gälla från 2021, pågår.

– Nu får vi jobba vidare med förändringar och hur vi ska hantera det. Att vi förlängde det var bara för att kunna betala ut bidraget även i år. 

"Vore en bra samverkan"

Nyligen rapporterades det om att Kinda kommun öppnat för att stödja simhallen i Gullringen ekonomiskt. Detta eftersom de har all sin simundervisning där. 

– Kinda ser över möjligheten och kanske kan det bli möjligt att dela upp det på något sätt, säger Niklas Gustafsson (M). 

Hur ser ni på den öppningen från Kinda?

– Det är väldigt intressant. Precis som oss så är de beroende av en simhall för simundervisningen, så det är jättebra om vi kan samverka kring den simhall vi har i närområdet. Det vore dyrare för Kinda att ta sina elever till Linköping än till Gullringen, så det finns en stor fördel för dem också. Det är bra om vi kan dela på den kostnaden då båda är beroende av simhallen. Vi pratar mycket om samverkan mellan kommuner och detta skulle vara ett bra exempel på det, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: