Annons:

Sök

Annons:

Gullringens simhall kan få ekonomiskt stöd – från grannkommunen

Simhallen i Gullringen kan få ekonomiskt stöd – från Kinda kommun. Foto: Pixabay

Gullringens simhall kan få ekonomiskt stöd – från grannkommunen

Simhallen i Gullringen kan komma att få ekonomiskt stöd – från oväntat håll. Kinda kommun ska nämligen utreda möjligheten att stötta anläggningen.
– Vi ser att det är viktigt med en simhallsanläggning i närområdet, säger Conny Forsberg (S), KSO. 

Annons:

I december 2018 fick Gullringens simhall en julklapp av Vimmerby kommun. Det ekonomiska bidraget gjorde att simhallen kunde renoveras och nedläggningshotet försvann. 

Men det är fortfarande tufft att driva en simhallsanläggning i en ort som Gullringen.

Nu kan hjälp komma – från högst oväntat håll. Grannkommunen Kinda ska utreda möjligheten att stötta anläggningen ekonomiskt, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om. 

– Vi ser att det är viktigt med en simhallsanläggning i närområdet och många Kindabor utnyttjar simhallen i Gullringen. Vi har också behov av simundervisning för våra elever och vår simundervisning genom bildningsnämnden sker i Gullringen. Det vore tragiskt om den simhallen försvann, säger kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) till Dagens Vimmerby.

"Inte helt enkelt"

Att bygga en simhall i Kinda är varken aktuellt eller realistiskt. Den styrande koalitionen i Kinda har diskuterat möjligheten och ska nu utreda om det är möjligt.

– Det är inte helt enkelt, det handlar om lagar och förordningar, men i det fall att det är möjligt och om vi får en majoritet för det kan det bli verklighet. Vi låter tjänstemännen titta på vilka möjligheter som finns. 

Finns det något liknande exempel i dag?

– Inte som jag känner till. Ydre motorklubb har sin fysiska verksamhet i Kinda, så det blir åt andra hållet. Men samverkan över kommun- och länsgränser är något man måste titta närmare på, framför allt för oss småkommuner. Vi kan inte ha alla faciliteter. Satsningar som gjordes på 60-70-talet är inte lika enkla att göra i dag. 

"Tankar och idéer"

Tankarna föddes när Conny Forsberg träffade ex-kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. 

– Hon hörde av sig till mig i frågan om kollektivtrafik mellan våra kommuner för att få till ett större utbyte av elever till Vimmerby gymnasium, som man har gjort tidigare här i Kinda. Då diskuterade vi om det fanns andra frågor som är intressanta för båda parter, säger Forsberg.

Då åkte han till simhallen i Gullringen och träffade styrelsen. 

– De visade runt och berättade om verksamheten. Det är tankar och idéer. Vi har inga budgeterade medel det här året, det får bli en diskussion och ett arbete inför budgetarbetet 2021. 

"Viktigt med samarbete"

När det gäller möjligheten att få fler elever från Kinda till Vimmerby gymnasium ligger bollen hos bildningsnämnden i Kinda. 

– Man tittar över eventuellt behov och vilken volym det kan röra sig om. Finns det en volym? Det hänger på det, men vi har en bra dialog med KLT och Östgötatrafiken, det har varit väldigt bra samtal. För vår del spelar det egentligen ingen roll, men många elever från Kisa och södra delarna av Kinda får kortare dagar på gymnasiet i Vimmerby. Historiskt har man i Kisa och de södra delarna av Kinda haft en större anknytning söder ut än norrut och det tror jag vi ska bibehålla. Det är viktigt att kommuner emellan samarbetar när det är möjligt och om det är till gagn för kommunerna. 

Simhallen i Gullringen får cirka en halv miljon av Vimmerby kommun i bidrag och för simskolan. Vi har sökt simhallsansvarige Tommy Hassinen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: