Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: REVISORERNA STÄLLER SIG BAKOM RAPPORTEN

Förra kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij avgick i oktober månad efter en längre tids massiv kritik. Foto: Jakob Karlsson

EXTRA: REVISORERNA STÄLLER SIG BAKOM RAPPORTEN

Kommunens revisorer ställer sig eniga bakom den granskning av höstens kris i stadshuset som kommunen låtet KPMG genomföra. Det innebär att det avgångna kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij anses ha huvudansvaret för den situation som uppstod. 

Annons:

DV berättade om det sista utkastet till granskningen för en tid sedan. I dag blir den slutgiltiga versionen av rapporten offentlig och kommunens revisorer har enigt ställt sig bakom KPMG:s analys av utvecklingen i stadshuset under hösten 2019. 

"Granskningen visar på allvarliga brister i den avgående kommunstyrelseordförandens handlande och ledarskap. Vidare framgår att kommunstyrelsen inte har säkerställt en god organisatorisk och social arbetsmiljö på kommunstyrelseförvaltningen och att styrelsen inte vidtagit tillräckliga åtgärder i tid för att komma tillrätta med arbetsmiljöbristerna", skriver kommunens revisorer i ett utlåtande. 

Lämnar inga kommentarer

Man meddelar också att revisorerna inte kommer att kommentera granskningen. I stället hänvisar man till "det som framförs i revisionsrapporten".

Nya kommunalrådet Jacob Käll (C) säger såhär i ett uttalande: 

– Vi tar till oss den kritik som framkommer i rapporten. I slutet av april ska vi återrapportera vilka åtgärder som gjorts och vilka som eventuellt planeras utifrån bedömningarna i rapporten. 

Rapporten kan du läsa här. DV hoppas kunna återkomma med mycket under dagen. Vimmerbys toppolitiker har meddelat att de lämnar kommentarer först efter 12.45 i dag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: