Annons:

Sök

Annons:

Nilsson på första maj: ”Viktigt att samhället finns för alla”

Helen Nilsson höll ett digitalt första maj-tal i år. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson på första maj: ”Viktigt att samhället finns för alla”

Coronapandemin har förändrat samhället och första maj-firandet är förstås inget undantag. I Vimmerby höll partiets toppolitiker Helen Nilsson sitt tal på Facebook.
– Är det några som vet att ensam inte är stark är det vi, säger hon.

Annons:

Arbetarrörelsen får nog inte så stor uppmärksamhet på sin egen dag. Åtminstone inte i Helen Nilssons tal. Vimmerbypolitikern fokuserade helt på coronapandemin och solidariteten i samhället. Talet handlade helt och hållet om coronapandemin och Sveriges hantering av krisen.

– Det är lite olikt, men det ger oss tid för lite eftertanke om hur vårt samhälle fungerar och hur viktigt det är att vi lever i ett starkt samhälle. Är det några som vet att ensam inte är stark är det vi och att vi i perioder behöver varandra mer än någonsin. Jag skulle säga att vi nu är i en sådan tid. Vi är behov av att vara lite trygga, känna att någon tar ansvaret och att vi tillsammans bär solidariteten extra noga. Det är svårt och vi är sårbara just ju, sa Nilsson i talet.

"Alla de är guld värda"

Nilsson menade att ”allting inte är perfekt” när det gäller landets hantering av krisen. 

– Det är viktigt att det samhälle som finns och som vi alla byggt upp också finns för alla. I såna här kriser prövar vi oss själva och vårt samhälle. Vi vet att vi inte har alla svar och att allting inte är perfekt, men vi vet också att det vi gör kan göras bättre och det ska vi göra tillsammans.

Medarbetare inom välfärden hyllades också:

– Det finns många krafter i samhället som just nu gör enormt mycket. Vi har all respekt för de som ser till att allting fungerar, kanske inte minst sjukvårdspersonalen och alla som jobbar inom äldreomsorgen, men också alla de där behoven runtomkring dem som måste fungera för att ska kunna leva så normalt som möjligt. Alla de är guld värda. Det är tillsammans som vi är som starkast.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: