Annons:

Sök

Annons:

TILLSKOTT TILL BUN – FÅR FLERA MILJONER INFÖR NÄSTA ÅR

Barn- och utbildningsnämnden får fyra miljoner extra inför 2021. Foto: MostPhotos

TILLSKOTT TILL BUN – FÅR FLERA MILJONER INFÖR NÄSTA ÅR

Staten ger kommunen ytterligare tillskott. Nu kommer Vimmerbyalliansen med beskedet att barn- och utbildningsnämnden får fyra miljoner kronor i utökad ram 2021. 

Annons:

På tisdagen kommer Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet med beskedet att man "satsar på skola och barnomsorg". Barn- och utbildningsnämndens budgetram utökas med fyra miljoner inför 2021. 

Tidigare under året fick nämnden ett preliminärt besked om att det inte skulle finnas utrymme för ökade budgetramar. Det här är därmed ett besked som förändrar spelplanen, enligt pressmeddelandet.

– Nämnden har ett omfattande arbete framför sig för att klara av att hålla budget 2021. Tillskottet är mycket välkommet även om många utmaningar består, säger nämndens ordförande Peter Karlsson (C).

Besked om hur pengarna kommer att fördelas inom nämnden kommer under hösten. Satsningen är en del i Vimmerbyalliansens budget som presenteras i sin helhet någon gång före den 6 oktober.

– Att ge nämnderna rimliga förutsättningar för att klara sina verksamheter inom budget har varit prioriterat i Vimmerbyalliansens budgetarbete.  Vi har lyckats skapa utrymme för ett litet, men välbehövligt tillskott till barn- och utbildningsnämnden som ett led i det arbetet, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i BUN samt kommunstyrelsen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: