Annons:

Sök

Annons:

Ny investeringspolicy på gång –

Nu tittar kommunen på en ny investeringspolicy då den förra anses för omständlig. På bilden kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Ny investeringspolicy på gång – "Blev för omständligt"

2015 bestämdes det att varje investering under 2016 skulle till kommunfullmäktige. Nu ser den investeringspolicyn ut att skrotas. – Det blev för omständligt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Med tanke på kommunens ekonomiska situation beslutades att varje liten investering skulle till kommunfullmäktige. Men nu kommer det troligen att förändras igen. 

– På initiativ av revisorerna har det tagits fram en ny investeringspolicy som vi ställer oss bakom. Det här är en bra policy, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

En investering som ligger på under en miljon kronor ska varje nämnd enskilt kunna fatta beslut om förutsatt att den finns med i budget. 

– Eftersom vi hade den ekonomin vi hade så ansåg vi att det skulle gå till kommunfullmäktige hela tiden, men när vi tog budget senast fick vi delegation på att göra det i kommunstyrelsen. Är investeringen över en miljon så ska den komma upp i kommunstyrelsen, annars kan det tas i varje nämnd, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Ska bli smidigare

Tomas Peterson (M) tror att den nya investeringspolicyn blir smidigare. 

– Det blir ett förenklat förfarande och en snabbare process. Det har varit väldigt små summor ibland, säger han. 

Helen Nilsson (S) anser att den nuvarande formen varit för omständlig. 

– Det blir omständligt och oroligt om varje punkt på 40 000 eller 60 000 kommer till fullmäktige. Nu går vi till fullmäktige med den här policyn och talar om hur vi har gjort. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: