Annons:

Sök

Annons:

Flera investeringar skjuts fram – för att klara budgeten

Kommunen skjuter flera planerade investeringar på framtiden. Anledningen är att en del investeringar inte blev klara 2016. På bilden Helen Nilsson (S).

Flera investeringar skjuts fram – för att klara budgeten

Investeringar som inte färdigställdes 2016 hamnar i 2017 års investeringsbudget. Det gör att flera andra investeringar skjuts fram.
– Det är för att vi ska klara oss inom investeringsramen på 34 miljoner kronor, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

2016 var Vimmerby kommuns investeringsbudget den lägsta på väldigt länge. 

En del av de investeringar som påbörjades hanns inte heller klart. 

Därför ska de investeringar som inte fullgjorts rymmas i investeringsbudgeten 2017. 

– Det är drygt sju miljoner kronor som släpar sedan föregående år som ska föras över till 2017. Själva ramen förändrar vi inte, i stället skjuter vi fram en del annat, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Från fem till två på AL-skolan

De planerade åtgärderna på Astrid Lindgrens skola får ta smällen. Två av de fem miljonerna som var planerade blir av. Tre miljoner skjuts fram till 2018. 

– Vi kommer att genomföra det som främst måste göras enligt Arbetsmiljöverket. En del av åtgärderna måste tas på lov, så det ligger helt i linje med åtgärdsplanen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Satsningen på förskolan i Tuna, som var beräknad till 3,9 miljoner kronor, försvinner helt. Där genomför Vimarhem och socialnämnden en utredning om att flytta in förskolan till äldreboendet Solgläntan. Det skulle i sådana fall innebära att Vimarhem står för investeringen.

Annat som får vänta är rivningen av fastigheten Miljögården som beräknades kosta en miljon kronor och en satsning på Vackra Vimmerby med 200 000 kronor.

Exploateringen av Nybble halveras från en miljon kronor till 500 000 kronor. Satsningen på att asfaltera kommunala gator sjunker från 2,6 miljoner kronor till två miljoner kronor. 

Mer pengar till projektering

Bland det som överförs från 2016 års budget till 2017 års finns till exempel ett passersystem i stadshuset (710 000 överförs), ventilation till skolan i Södra Vi (1,6 miljoner), färdigställande på Ceos-anläggningen (814 000) och gruppboendet vid Villekulla (1,2 miljoner kronor). 

Kommunen avsätter också mer pengar för projekteringen av en ny förskola 2017. Man ökar från 250 000 till 400 000 kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: