Annons:

Sök

Annons:

EM-guld till Jesper Svensson:

Vimmerbysonen Jesper Svensson tog tillsammans med James Blomgren och Pontus Andersson EM-guld i dag. Foto: Pressbild

EM-guld till Jesper Svensson: "Känns fantastiskt bra"

Jesper Svensson kan lägga en ny guldmedalj på prishyllan. Tillsammans med James Blomgren och Pontus Andersson blev han europamästare i tremanna i bowling.

Annons:

Sverige hade en otrolig bowlingdag vid EM i franska Wittelsheim på onsdagen. Båda svenska lagen tog sig till final och Vimmerbysonen Jesper Svenssons lag, som också innehöll Pontus Andersson och James Blomgren, drog det längsta strået i finalen.

Där blev det seger med 746-703.

–Det känns fantastiskt bra. Vi spelade otroligt stabilt både i kvalet och i finalspelet. Det är mycket känslor på en och samma gång. Det var speciellt att möta det andra svenska laget och det är ett scenario som man bara kan måla upp i drömmarna egentligen. Men det tyder på att vi är ett väldigt bra lag. De ska ha en eloge för sitt spel men jag är glad att vi drog det längsta strået denna gång, säger Jesper Svensson till förbundets hemsida.

I kvalet slog trion även nytt Europarekord i tremanna med 4 248 poäng över sex serier. Svensson och Blomgren hade det tidigare rekordet tillsammans med Martin Larsen från förra årets EM, men höjde nu rekordet med 100 poäng.

I morgon börjar kvalet i femmanna. Hittills har det blivit fyra medaljer för Sverige i EM. Jesper Svensson och James Blomgren tog EM-silver i dubbel.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: