Annons:

Sök

Annons:

Åtta månader efter barnafödseln: Anna slog rekord i Göteborgsvarvet

Anna Pettersson gjorde en stark comeback efter barnafödsel. Foto: Privat

Åtta månader efter barnafödseln: Anna slog rekord i Göteborgsvarvet

Anna Pettersson från Vimmerby gjorde en imponerande insats i Göteborgsvarvet och sprang in som dam 308 med tiden 1:38:17. Extra imponerande blir det om vi adderar att 28-åringen födde barn för åtta månader sedan.
– Jag har tränat löpning i tio veckor efter ett schema. Det här var inte riktigt väntat, säger Anna Pettersson med ett skratt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Anna Pettersson har sprungit Göteborgsvarvet (halvmara) en gång tidigare och då stannade klockan på 1:40:20. Den här gången gick det alltså drygt två minuter snabbare.

– Jag födde barn för åtta månader sedan så det kändes kul att kunna springa som vanligt och lite bättre. Det var inte riktigt väntat, säger Anna Pettersson.

– Innan jag började träna skämtade jag med en kompis i ”mammaträningsgruppen” att jag skulle bli topp 100 i Göteborgsvarvet. Sedan ändrade jag till runt 300 och det klarade jag ju i alla fall, fortsätter hon.

”Vill vara helt förstörd”

I ungefär tio veckor har hon förberett sig för Göteborgsvarvet.

– Jag har tränat löpning i tio veckor efter ett schema. Sen har det också blivit mycket gym och graviditetsrehab för att bli så stark som möjligt för att inte dra på mig skador.

Var det ett tufft lopp?

– Det var det faktiskt. Efteråt tänker jag att jag borde kunnat ta 17 sekunder till, men jag tror inte att jag hade så jättemycket mer att ge. Å andra sidan mår jag bra i dag och då blir man lite besviken, jag vill ju vara helt förstörd, skrattar Anna Pettersson.

Hon har sprungit en del lopp tidigare i livet.

– När jag var yngre fick jag väl alltid en startplats i Lidingöloppet i julklapp. Jag kommer från en familj där man springer mycket så det har blivit att jag hängt på.

Nu funderar Anna Pettersson på att boka in sig på en halvmara i Stockholm i september.

– Jag har inte bokat än, men det blir väl att jag gör det snart.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: