Annons:

Sök

Annons:

Morgondagens sportkrock i Vimmerby omöjlig att lösa

Vimmerby Hockey eller Vimmerby Innebandyklubb? Valet blir svårt för de sportfrälsta i kommunen på fredagskvällen.

Morgondagens sportkrock i Vimmerby omöjlig att lösa

Enkronasmatch för serieledande Vimmerby Hockey. Stekhet drabbning mot tabelltvåan för serieledande Vimmerby Innebandyklubb. Snacka om en sportkrock av stora mått i Vimmerby i morgon kväll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fredag 24 januari går verkligen i idrottens tecken i Vimmerby.

Vid klockan 19.00 inleder suveräna serieledaren i Hockeyettans fortsättningsserie, Vimmerby Hockey, sin hemmamatch mot HC Dalen. Detta är också en så kallad enkronasmatch, då all publik bjuds på fri entré, och storpublik väntas.

En halvtimme senare, klockan 19.30, startar Vimmerby IBK-CL98IC, ettan mot tvåan i innebandyns division 2, bara 100 meter därifrån. Seger för VIBK där och man tar ett stort steg mot avancemang till division ett.

Två godbitar för traktens sportälskare. Men om man inte har förmågan att klona sig går man miste om åtminstone den ena.

Olyckligt men olösbart

– Jäkligt olyckligt så klart, men tyvärr var det olösbart. Vi får istället försöka se det som en grymt häftig idrottskväll för Vimmerbyborna, och hoppas att de går man ur huse och fyller båda hallarna, säger Vimmerby Innebandyklubbs ordförande Jens Carlsson.

– Både vi och Vimmerby Hockey har gjort allt som har stått i vår makt för att flytta matcherna, men det har inte gått. I våra försök höll vi på att ställa till det för oss själv, med spelare som inte var lediga, och det sportsliga måste ändå gå först, säger Jens Carlsson.

Hur tror du att ni kommer drabbas av krocken?

– Det är svårt att säga. Senaste hemmamatchen hade vi 611 personer, och vi har många trogna innebandyentusiaster i publiken. Sedan är det alltid ett antal personer som brukar vara på båda föreningarnas matcher, och där vet jag inte vem som drar mest.

– Det viktiga att säga är att det absolut inte är några hard feelings mellan oss och Vimmerby Hockey. De ringde tidigt och informerade oss om att det här egentligen var deras enda chans att köra enkronasmatch. De flaggade tidigt för det – direkt när de hade fått sitt spelschema – och vi har haft jättebra diskussioner, men tyvärr lyckades vi inte lösa det den här gången, säger Jens Carlsson.

Parkeringen ett problem

 Även Anders Kostenius, vice ordförande i Vimmerby Hockey, anser att fredagens sportkrock i Vimmerby är beklaglig.

– Vårt täta spelschema medgav knappast någon annan dag än den här, och vi kan inte köra enkronasmatch en onsdag eller söndag. Vi har även försökt flytta matcher lördagar, men inte fått med oss motståndarna på det. Det känns som att både VIBK och vi har gjort vad vi har kunnat för att lösa det.

– En annan stor utmaning vi ställs inför är parkeringen. Vi får väl uppmana Vimmerbyborna att istället parkera bilen hemma och ta en promenad till hallen, i den mån man nu kan det, säger VIBK:s Jens Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: