Annons:

Sök

Annons:

  • Rickard Thuresson hade en riktigt bra målchans, men det ville sig inte för Vimmerby idag. Foto: Stefan Härnström

  • Foto: Stefan Härnström

HOPPET OM UPPFLYTTNING BORTA FÖR VIF – NY FÖRLUST IDAG

Vimmerby IF var piskat att vinna hemma mot serietvåan, IF Haga, idag för att hänga på om seriesegern och avancemang uppåt. Det slutade med förlust, 0–2 (0–1)
– Hedersamma förluster svider extra mycket och att vi tappade tre poäng idag känns inte alls okej. Det var två små misstag som avgjorde matchen, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Rent spelmässigt var det en mycket jämn match där Vimmerby skapade väl så mycket som gästerna.

– Haga är det bäst spelande laget vi mött, ett roligt lag att spela mot och det var en bra match. De var inte vassare än vi framåt men de var bättre på att inte göra misstag, menar Gunnarsson.

Men så var det det där med just små misstag.

0-1 kom efter 17 minuter då en hemmaback vek åt fel håll och skapade målläge och mål.

0-2 kom efter 85 minuter när ännu en olycklig hemmaback tog emot ett inspel som studsade upp på armen och till en motspelare som bara hade att lägga in bollen.

– Ska man vinna matcher måste man minimera misstagen. Så är det bara. Men trots allt gör vi en bra match och borde haft minst oavgjort med oss. Alla gjorde en okej match, säger Patrik Gunnarsson.

 VIF sumpade sina målchanser

Patrik tänker bland annat på när Rickard Thuresson kom igenom och fick i väg ett bra skott som Hagas målvakt gjorde en jätteräddning på men lämnade retur. "Thure" sprang själv på returen som han bara hade att lägga in men fick bollen över ribban.

Joakim Storm hade några riktigt bra chanser men utan att vara så distinkt i avsluten som han brukar vara. 

– Det var inte i denna match vi förlorade chansen att fajtas om seriesegern utan det var förlustmatchen borta mot Tenhult i andra omgången. Där slarvade vi rejält, minns Patrik Gunnarsson.

Hur ska du motivera spelarna i de tre matcher som återstår?

– Det är positivt i laget och det finns ingen som vill släppa tredjeplatsen. Dessutom har vi, som jag sa innan, ett sportsligt ansvar mot de övriga lagen. Vi kommer att gå för att ta fullt i de matcher som återstår och derbyt hemma mot Tuna, de slåss om att komma upp till negativ kvalplats, blir härlig. Vi kommer inte att ge bort något gratis, lovar Patrik Gunnarsson.

Närmast har Vimmerby seriesjuan Höreda borta på lördag.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: