Annons:

Sök

Annons:

Levins VIF vill studsa tillbaka i derbyt:

Molly Levins Vimmerby IF föll mot IF Eksjö senast och åker till mötet mot toppkonkurrenten Tjust IF FF med stor revanschlusta. Foto: Ossian Mathiasson

Levins VIF vill studsa tillbaka i derbyt: "Fokus på vad vi själva ska göra"

Efter tre inledande segrar tog segertåget stopp mot IF Eksjö senast. I eftermiddag spelar Vimmerby IF ett intressant derby mot toppkollegan Tjust IF FF på bortaplan. 
– Jag har en bra känsla inför matchen, säger VIF:s mittback Molly Levin. 

Annons:

Vimmerby IF inledde seriespelet med att besegra Bankeryds SK, Ulricehamns IFK och Växjö BK på bortaplan. 

I hemmapremiären mot toppkonkurrenten IF Eksjö kom första förlusten. VIF har skakat av sig förlusten och blickar framåt mot eftermiddagens derby mot Tjust IF FF på konstgräset i Loftahammar. 

– Jag tror att det blir tufft eftersom Tjust är ett mycket fysiskt lag. Vi har en förlust i baken, men det har vi snackat om under träningsveckan, säger Molly Levin. 

Vad var det som gjorde att det blev förlust senast?

– Det är framför allt presspelet, att vi måste lära oss att pressa i rätt situationer. Efter tre raka segrar blir det lätt att man tror att det gör av sig själv. Jag tror att förlusten var ett wake up-call för oss alla och att det kan vara bra att förlora en match och möta en motgång för att se hur vi agerar i ett sånt läge, säger Molly Levin. 

"Fokus på vad vi själva ska göra"

Att gå in med rätt fokus har VIF lagt energi på inför eftermiddagens tillställning. 

– Vi har pratat mycket om att vi ska fokusera på vad vi själva ska göra. Om det är Tjust eller något annat lag vi möter spelar egentligen inte så stor roll. Vi gör det vi kan göra och det vi kan påverka. Vi ska inte tänka så mycket på att det är ett derby som vi ger oss in i, utan vi ska spela precis som vi har gjort i de andra matcherna, säger Levin. 

Vad måste ni hålla extra koll på i Tjusts lag?

– Vi vet att de har två starka forwards, men det är andra lag som har haft det också. Det är viktigt att de inte får vända upp och att vi sitter ihop i försvaret. Vi ska samtidigt fokusera på vad vi kan göra och inte så mycket på huruvida de spelar. 

Vinnaren går upp i serieledning

Tjust och Vimmerby står på tio respektive nio poäng efter fyra omgångar och serieledaren Eksjö har elva poäng med en match mer spelad. Segraren går upp i tidig serieledning i division 2-serien. 

Molly Levin är nöjd med lagets säsongsinledning. 

– Det känns väldigt bra med den starten vi har fått nu. Jag tycker att vi har spelat ihop oss bra med tanke på att vi hade väldigt få träningsmatcher. Vi har flera nya spelare och en ny startelva jämfört med förra säsongen. Man får inte heller glömma bort att vi är ett division 2-lag som möter många lag från division 1. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: