Annons:

Sök

Annons:

Tuna spelar nyckelmatch, Gullringen går för skrällseger och VIF vill avsluta snyggt

IFK Tunas kamp i botten av division 4-tabellen går vidare med hemmamatch mot bottenkollegan Bankeryd på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna spelar nyckelmatch, Gullringen går för skrällseger och VIF vill avsluta snyggt

IFK Tuna på negativ kvalplats spelar måstematch hemma mot jagande Bankeryd. Gullringens GoIF vill skrälla mot serietvåan IFK Haga. Vimmerby IF är borta från uppflyttningsstriden efter dubbla förluster och laddar om till bortamatch mot Höreda. 

Annons:

Efter fyra raka förluster inkasserade IFK Tuna tre nödvändiga poäng i senaste matchen mot Ölmstad, klev upp på negativ kvalplats och drog in fler lag i bottenstriden. 

I eftermiddag spelar Tuna en ny måstematch då nedflyttningsplacerade Bankeryd kommer på besök. Tuna, med sex poäng på kontot, ligger två poäng före Bankeryd, som har en match mindre spelad. 

– Vi måste vinna för att skapa oss ett så bra utgångsläge som möjligt. Om vi siktar på något annat än nedflyttning eller kvalspel måste vi vinna, säger Thomas Kongstad, huvudtränare i Tuna. 

Vad vill du se från ditt lag mot Bankeryd?

– Det gäller att vi är lika ödmjuka som vi var förra helgen och sätter spelet lika väl som vi framför allt gjorde i första halvlek. Vi höll ihop laget på ett väldigt bra sätt försvarsmässigt och jobbade oss framåt i planen. Vi ska sätta helheten med försvarsspelet först, hålla oss till den struktur som vi har satt i de två senaste matcherna och dela upp matchen i perioder så vi inte tittar fram till slutsignalen. 

Det är osäkert om tidigare J-Södraspelaren Tommy Thelin, som avgjorde Bankeryds senaste match mot Höreda, spelar matchen i Tuna. 

För första gången denna säsong får Tuna starta med samma elva som i föregående match.

– Positivt att vi får starta med samma elva, vilket ger kontinuitet. Nu har det fungerat försvarsmässigt i de två senaste matcherna.

Tunas startelva: Billy Inkoom – Mohamed Nori, Ilhan Jejna, Filip Gustavsson, Dennis Nilsson – Anton Carlsson, Martin Carlsson, Ibrahim Doumbia, Simon Pettersson, Mahmood Al Hasson – Victor Gustavsson.

Bänken: Albion Mataj, Ergest Fasko, Joel Svensson, Gustavo Borges och Hugo Höglund. 

"Inte tittat så mycket på tabellen" 

Gullringens GoIF har plockat sju poäng på lika många matcher och är i allra högsta grad indragna i bottenstriden efter fyra raka nederlag. De har dock spelat en match mindre än övriga bottenkonkurrenter, frånsett Bankeryd, och ligger en poäng före IFK Tuna på negativ kvalplats. 

– Vi har en match mindre spelad och spelar den uppskjutna matchen mot Bankeryd på tisdag. Efter den kan man se hur vi ligger till, jag själv har inte tittat så mycket på tabellen. Gör vi bra prestationer så kommer vi få poängen som vi förtjänar, säger Patrik Wärnehall, tränare i Gullringen. 

I dag möter Gullringen serietvåan IF Haga på bortaplan och får återigen mäta sig med ett starkt lag som har gått rent förutom en oavgjord match. 

– Vår målsättning är att ge dem deras första förlust. Det kommer krävas samma prestation som vi gjorde mot Myresjö förra fredagen, då fick vi inte resultatet som vi förtjänade. Vi borde fått minst en poäng om man tittar på insatsen. Jag räknar med att de är minst lika bra som Myresjö och vi vill vinna alla matcher, säger Patrik Wärnehall.

Martin Höglind Stridell är avstängd och Rasmus Bexell är tillbaka efter avstängning. Daniel Johansson är tillbaka i truppen.

Gullringens startelva: Tom Polder – Alexander Swartz, Ola Lindblom, Ted Åström Åberg – Albin Gustafsson, Sebastian Swartz, Jesper Wärnehall, Erik Lindblad och Robin Gustafsson – Anton Holm, Rasmus Bexell. 

Bänken: Petter Gustafsson (mv), Olle Eriksson, Bell Maneetup, Daniel Johansson och Anwar Ismail. 

VIF borta från uppflyttningsstriden

Vimmerby IF är efter två raka förluster mot toppkonkurrenterna Myresjö/Vetlanda och Haga borta från uppflyttningsstriden med tre omgångar kvar. 

– Ja, så är det. Vi har gjort två bra matcher mot de två topplagen. Besvikelsen är att vi inte vann mot något av lagen. Vi borde ha fått med oss tre poäng mot Haga. Det är poängen och målen som räknas och vinner man inte så blir det inga poäng. Vi kan inte älta att vi skulle ha vunnit, säger Patrik Gunnarsson. 

Vimmerby möter seriesjuan Höreda på bortaplan i morgon och avslutar med hemmamatch mot IFK Tuna och bortamatch mot Tranås FF. 

– Vi har gjort en okej säsong och ska knyta ihop säsongen på ett bra sätt. Vi går för att vinna de tre sista matcherna, så mycket ära måste vi ha. 

Mojeb Abdul Majed och Ali Mohammed Mustafa är inte med mot Höreda på grund av studier och Haris Dreco är varningsavstängd. VIF plockar med flera juniorspelare, Christofer Borsiö, Aziz Abdul Majed och Pontus Kägu Bragsjö, som alla inleder matchen på bänken. 

Vimmerbys startelva: Belmin Hrustic – Elias Hallingfors, Knut Gunnarsson, Anton Ljungberg, Jesper Lätt – Alex Karlsson, Johan Carlsson, Oliver Johansson, Vladimir Radak – Rickard Thureesson, Joakim Storm. 

Bänken: Gustaf Johansson, Pontus Kägu Bragsjö, Aziz Abdul Majed, Wiliam Stejdahl och Christofer Borsiö.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: