Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Han lämnar tränaruppdraget i lokala klubben

Krister Borgh kommer inte leda Hultsfreds FK:s a-lag kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Han lämnar tränaruppdraget i lokala klubben

Krister Borgh har varit huvudtränare för Hultsfreds FK i totalt sex år i två olika omgångar. Nu har han bestämt sig för att lämna. 
– Jag känner att många av grabbarna har haft mig länge och behöver en ny röst, säger han. 

Annons:

Krister Borgh har varit aktiv som tränare i Hultsfreds FK sedan 2014. Han tränade HFK:s a-lag i division 4 mellan 2014 och 2017, ledde klubbens juniorlag tillsammans med Pelle Lindqvist 2018 och 2019 och har nu varit huvudtränare för HFK i division 5 i två säsonger. 

Nu meddelar Krister Borgh att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för klubben, som slutade fyra i division 5 för andra året i rad.  

– Det stämmer. Det har varit sex fantastiska år som huvudtränare för HFK. Jag känner mig nöjd och vill att grabbarna ska få en ny röst och kan fortsätta utveckla HFK i rätt riktning. Det är till exempel elva år sedan jag hade Sebastian Strömbom i seniorfotbollen för första gången. Han tränade honom när han var 14 år i Lojal. Jag har haft merparten av spelarna i truppen i minst fyra år så det behövt något annat, säger Krister Borgh. 

"Många blev överraskade"

Borgh berättar att det har varit klart en längre tid och spelarna fick reda på hans avsked efter derbyt mot Målilla förra helgen. 

– Jag har hållit det ganska hemligt och många spelare blev överraskade, säger Borgh. 

Är du sugen på att ta ett nytt tränaruppdrag nästa säsong?

– Vi får se vad som händer och sker. Just nu måste jag smälta de två säsongerna. Vi har trots allt gjort två riktigt bra säsonger med tre förluster på två säsonger där de har kommit i år. Det kan hända att jag fortsätter i Hultsfred på ett eller annat sätt, vilket är det mest troliga. Jag kommer inte träna seniorlaget i Hultsfred. 

Hur ser du på HFK:s framtid? 

– Det är en av föreningarna i närområdet som har ljusast framtid tillsammans med Vimmerby IF med tanke på att det finns en bra ungdomsverksamhet bakom.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: