Annons:

Sök

Annons:

Därför släpper DSK Hrnic nu:

Simon Henriksson, spelare och sportsligt ansvarig i Djursdala SK, förklarar nu varför de släpper Dzenan Hrnic till Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

Därför släpper DSK Hrnic nu: "Ingen poäng att tvinga kvar någon"

Mitt under pågående säsong. Då går Djursdala SK med på att släppa Dzenan Hrnic, 27, till kommunrivalen Gullringens GoIF. 
– Vi har inget intresse av att tvinga kvar någon som hellre bär en annan tröja, säger Simon Henriksson i Djursdala SK: sportgrupp. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Djursdala SK har efter den fina starten på nykomlingssäsongen i division 4 dragits in i bottenstriden på allvar. På de nio senaste matcherna har det blivit en seger (1–0 mot Malmbäck) och åtta förluster. 

Nu har DSK drabbats av ett tungt avbräck. Viktige försvarsspelaren Dzenan Hrnic lämnar för spel i Gullringens GoIF, en kommunrival som dessutom spelar i samma serie. 

– Det här är något som har diskuterats ganska länge, så jag har hunnit förlika mig med tanken på att Dzenan inte kommer spela höstsäsongen hos oss. Han var väldigt bra under framför allt första delen av säsongen, så självklart är det ett tungt tapp. Samtidigt har vi inget intresse av att tvinga kvar någon som hellre bär en annan tröja, säger Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp.  

"Bör behandlas med respekt"

Gullringen tog kontakt med DSK-spelaren för en tid sedan och informerade i samma veva DSK om sitt intresse för hans tjänster. 

– Jag är väl inte helt nöjd med hur det här har hör skötts för att uttrycka mig milt. Men jag har den senaste tiden haft en bra dialog med ”Patte” (Patrik Wärnehall) och jag har förklarat vad jag tycker. Vi spelar i samma division och även om Gullringen är en större förening bör vi behandlas med respekt. Han ville själv gärna gå till Gullringen och var väldigt tydlig med det. Ingen av våra spelare får ersättning eller har kontrakt, så får han den möjligheten och gärna vill ta den så får han göra det. Det finns ingen poäng att tvinga kvar någon på den här nivån som hellre spelar i ett annat lag, säger Simon Henriksson. 

Känner du någon form av besvikelse?

– Nej, besvikelse ska jag inte kalla det. Det är alltid tråkigt att tappa spelare, inte minst inom samma division, men jag hoppas det ska gå bra för både Dzenan och Gullringen. Jag har haft bra snack med honom och vet att han ser fram emot att spela i Gullringen. Vill han i framtiden spela i DSK igen är han välkommen tillbaka.

Finns det tankar på att ersätta honom?

– Vi fick in Jakob (Karlsson) sent här på vårkanten. Jag håller ögon och öron öppna, men det är inte det enklaste att ta in spelare mitt i säsong. Förhoppningen är att ”Bränna” (Daniel Gustafsson) kan spela hela hösten och det skulle vara som ett nyförvärv av bra klass i division 4. Men vi får se vad som händer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: